JUHTKIRI: Mitte enam näpuvalu

Sellest, et Saare maakonnas on juba pikemat aega kitsas käes perearstidega, on korduvalt kirjutatud ja esialgu pole ka ette näha, et olukord selles vallas paremaks minema hakkaks.

Lisaks patsientide nimistute teenindamisele on suuresti just perearstidega seotud ka ootused väiksemate koolide meditsiinilise teenindamise osas. Viimasega on praegu hädas näiteks Lääne-Saare vald, kes peab leidma koolitervishoiuteenuse osutaja nii Lümanda kui ka Aste põhikoolile. Vallajuhtide kinnitusel on asja arutatud haigekassa esindajaga ning vald on pöördunud ühe perearsti poole palvega teenust pakkuda. Milline saab olema vastus, selgub ehk uuel nädalal. Ülearu optimistlik pole paraku põhjust olla, kuna perearstide koormus on vägagi suur.

Usutavasti saab asi vähemasti mingiks ajaks siiski mõistliku lahenduse, kuid samas pole koolimeditsiini puhul tegu “ajutise kitsaskohaga”, vaid pigem püsivama probleemiga, millega tegelemist on lihtsalt edasi lükatud.

Print Friendly, PDF & Email