FOTOD: Heategevuslikul kontserdil koguti Orissaare kontrabassi jaoks raha

Fotod: Irina Mägi

Fotod: Irina Mägi

Eile õhtul keerles Orissaares paari tunni jooksul elu kontrabassi ümber. Välja oli kuulutatud kontsert „Kontsert kontrabassi ümber“.

Koos kontrabassiga esinesid heategevuslikul kontserdil erinevad esinejad, lauljad ja tantsijad. Orissaare muusikakooli direktor Martti Nõu rääkis kontserti avades ära ka põhjuse, miks kontsert korraldati. Nimelt Orissaare muusikakool sai toetuse uue kontrabassi ostmiseks, kuid seda toetust ei olnud piisavalt. Vahepeal korjati raha annetuste ja toetuste näol, kuid ikka jäi puudu, nagu alati. Ja siis tuldi ideele korraldada kontsert, et see viimane piisk ka karikasse jõuaks.

Nõu lubas rahvale kirjut kontserti ja sedagi, et kõikides lugudes on bassisagedused esindatud. Kontrabassil saatis kõiki esinejaid Tallinnast kutsutud priima poiss, kontrabassi Grand Old Man Meeme Saaremägi. Kontsert koosnes kahest osast, esimeses osas esinesid erinevad esinejad, lavalaudadele asusid Kannelnaised, Mihkel Mereäär ansambliga Ehaviir, väikesed ja suuremad rahvatantsijad Viirelinnust, Raahel Ränk, Helen Oll koos Martti Nõuga, Liisbet Kakko juhendamisel kõhutantsijad.

Klaveril esinesid Kairit Levit, Monika Kipper ja Merilin Nõu, klarnetil mängis Katariina Keerd. Kontserdi teise osa põhiraskuse võttis enda kanda Jaan Tätte, kes pikemat aega ei ole rahvale esinenud. Kontserdi lõppedes teatas Martti Nõu kõigile rõõmsa uudise, et vajaminev raha on koos ja kontrabass on olemas.

Irina Mägi

Print Friendly, PDF & Email