Kultuuripreemiad ootavad kandidaate

Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp kutsub üles esitama maakondlike kultuuripreemiate kandidaate.

Hendrik Krummi nimelise kultuuripreemia eesmärk on maakonna kultuuritegelaste tunnustamine ja Hendrik Krummi mälestuse jäädvustamine. Kandidaadiks saab esitada pikaajaliselt tegutsevaid väljapaistvaid loomeisikuid, kultuurielu edendajaid ja kollektiive. Preemia antakse välja koostöös Leisi vallavalitsuse, Saare maavalitsuse ja Saaremaa omavalitsuste liiduga. Möödunud aasta laureaat oli Andres Paas.

Preemiaga Kultuuripärl tunnustatakse kunstide, rahvakultuuri ning kehakultuuri ja spordi valdkonnas tegutsevate inimeste erialast pühendumist. Kandidaadiks saab esitada füüsilisi isikuid, kellel on jooksval aastal olnud silmapaistvaid teeneid oma maakonna kultuuri- ja spordielu edendamisel. Preemia antakse välja koostöös Saare maavalitsusega. Eelmisel aastal sai preemia Maret Soorsk.

Elutööpreemia eesmärk on tunnustada isikut tema pikaajalise väljapaistva loomingulise või spordialase tegevuse eest. Elutööpreemia kandidaadiks saab esitada pikaajaliselt tegutsevaid väljapaistvaid loomeisikuid ja spordielu edendajaid.

Aastapreemiaga tähtsustatakse ja tunnustatakse kultuuri- ja sporditöös silmapaistnud inimesi ja kollektiive. Kandidaadiks saab esitada koorijuhte, tantsujuhte, muusikuid, kunstiga tegelejaid, käsitöölisi, kultuuri- ja spordikollektiive ning kultuuri- ja spordiürituste korraldajaid.

Kandidaate võivad esitada kõik isikud ja organisatsioonid ning ühele preemiale võib esitada korraga ainult ühe kandidaadi. Vabas vormis taotlus tuleb esitada Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupile. Taotlus peab sisaldama lühikest kirjeldust kandidaadi loomingulistest või sportlikest saavutustest, kandidaadi tutvustust ja andmeid. Kirjalikud ettepanekuid oodatakse 20. novembriks e-posti aadressil saaremaa@kulka.ee.

Print Friendly, PDF & Email