Türi vald jäi maast ilma

Kesk-Eestis asuv Türi vald ei saanudki 40 hektari suurust pärandmaad Eeriksaare poolsaarel endale. Aasta alguses oli neil selleks lootus, kuna selle maa üksinda elanud omanik suri Türi vallas. Valla esindajad käisid ka juba siinseid maatükke uudistamas. Aprillis hakkas aga Saarte Hääles ilmunud artikli peale välja ilmuma kadunud maaomaniku Ilmar Pusi väidetavaid pärijaid.

Nüüd teatas Lääne-Saare infotöötaja Merike Lipu, et pärimine on tõepoolest lõppenud ja pärija on eraisik, mitte mõni omavalitsus.

Sama kinnitas Saarte Häälele ka pärandiga seotud toiminguid läbi viinud notar Marika Leis. Ta ütles, et pärimistunnistus on tõepoolest väljastatud, kuid enamat ta lisada ei saanud.

Saarte Hääl kirjutas märtsis, et Türi vallas asuvas Tännassilma külas 2011. aastal surnud Ilmar Pusil oli tagasi saada 40 hektarit õigusvastaselt võõrandatud maad. Tema surma ajaks ei olnud maatoimingud lõpuni viidud ja teada ei olnud ka ühtegi pärijat.

Print Friendly, PDF & Email