Kuressaare Ida-Niidu lasteaia mängulinnakud taas laste päralt

 

OÜ Tiptiptap asendas Ida-Niidu kahe ronimisatraktsiooni torud peenematega, lasteaia mudilased õpivad aga atraktsioone ohutult kasutama.

Täpselt kuu aega tagasi, 3. oktoobril kirjutas Saarte Hääl uudise sellest, et kuna septembris murdis kaks last uhiuue mänguväljaku kahelt ronimisatraktsioonilt kukkudes käeluu, neid atraktsioone ajutiselt ei kasutata.

Kuigi Sebastiani ja Elisabethi nime kandvate atraktsioonide toru vastas ohutusnõuetele (mänguväljaku ohutusstandard lubab kasutada haarde puhul toru maksimaalse läbimõõduga 45 mm), vahetas mänguväljaku rajanud Tiptiptap OÜ atraktsioonide 40 mm läbimõõduga torud paar nädalat tagasi 27-millimeetriste vastu.

“Nüüd saab lapsekäsi torust kindlamalt haarata,” ütles Tiptiptapi müügiesindaja Liisi Loigom.

Uut, senisest peenemat toru hakkas Tiptiptap välja töötama pärast Ida-Niidu lasteaias toimunud kukkumisi, joonised on kooskõlastatud Saksamaal.

Lasteaia direktori Helin Vinteri sõnul on lastel ja õpetajatel taastutvus mängulinnakutega tehtud. “Atraktsioonide kasutamine toimub õpetajate juhendamisel ja jälgimisel,” kinnitas ta. Tema hinnangul on ronimislinnakud laste jaoks uudsed ja pakuvad võimalusi, mida Ida-Niidu lasteaia mänguväljakul varem ei olnud.

“Usume, et atraktsioonide kasutamisel areneb laste koordinatsioon ja tasakaalutunnetus,” ütles Vinter.

Liisi Loigomi sõnul hakkabki Tiptiptap oma atraktsioonides edaspidi kasutama ilmselt uut, peenema läbimõõduga toru.

Print Friendly, PDF & Email