Tuletornid said moodsa tule

Veeteede amet pani tänavu sügisel Harilaiu, Rukkirahu ja Sõru tuletorni LED-tehnoloogial töötavad sektorlaternad, mis on seni kasutatuist võimsama valgustugevusega ja seega meresõitjatele paremini nähtavad.

Uue konstruktsiooniga leedlaternad tagavad ka eri värvi sektorite järsud selgete piiridega üleminekud, mis on sektortulede puhul oluline näitaja, ütles reedel BNS-ile ameti pressiesindaja Tarmo Ots.

Kõigil kolmel tornil on oluline tähtsus Väinamere laevateede tähistamisel. Harilaiu tuletorn koos Harilaiu alumise sihimärgiga tähistab ühte lõiku peamisel Väinamerest põhja-lõuna suunas läbiviival laevateel.

Rukkirahu tuletorn koos Hobulaiu lõuna-tulepaagiga moodustab sihi, mis näitab väikelaevade teed liikumisel Voosi kurgust lõuna poole.

Sõru ülemine tuletorn koos Sõru alumise tuletorniga tähistab laevatee osa, mida kasutab Saaremaa–Hiiumaa liinil sõitev parvlaev.

Et neid sihte tähistavate tulepaaride üks tuli oli juba varem moderniseeritud ning ühes sihis koos töötavad tuled paistsid erineva valgusallika tõttu erinevat tooni, oli märgistuse parema loetavuse huvides oluline ka selle paariline kaasajastada, ütles Ots.

Print Friendly, PDF & Email