Haigla saab ühe asemel kaks juhti (3)

HAIGLAJUHID: Praegu on juhatusel kaks liiget – ravijuht Marje Nelis ja juhatuse esimees Viktor Sarapuu, kelle asemele praegu uut juhatuse liiget valitakse. ARHIIV / SANDER ILVEST

HAIGLAJUHID: Praegu on juhatusel kaks liiget – ravijuht Marje Nelis ja juhatuse esimees Viktor Sarapuu, kelle asemele praegu uut juhatuse liiget valitakse.
ARHIIV / SANDER ILVEST

Kui praegu kuulub Kuressaare haigla juhatusse kaks liiget, kellest üks on juhatuse esimees, siis uus kaheliikmeline juhatus esimeest enam valida ei saa, vaid vastutus jagatakse mõlema liikme vahel võrdselt.

SA Kuressaare Haigla põhikiri ütleb, et juhatusel on üks kuni kolm liiget. Samuti on seal kirjas, et “kui juhatusel on üle kahe liikme, valivad juhatuse liikmed endi hulgast juhatuse esimehe, kes korraldab juhatuse tegevust”.

Praegu on juhatusel kaks liiget – ravijuht Marje Nelis ja juhatuse esimees Viktor Sarapuu, kelle asemele praegu uut juhatuse liiget valitakse. Kolmas juhatuse liige Kalle Koov pani ameti omal soovil maha mullu detsembris, tema asemele uut juhatuse liiget ei valitud.

Kuna põhikirjas pole aga öeldud, kuidas valitakse juhatuse esimees siis, kui juhatus on vaid kaheliikmeline, selgitas SA Kuressaare Haigla nõukogu esimees Reet Tuisk: “Olukord lahendatakse nii, et kaheliikmelise juhatuse puhul juhivad ja esindavad haiglat mõlemad juhatuse liikmed võrdväärselt.” Tuisu sõnul jagatakse tegevus- ja vastutusvaldkonnad juhatuse liikmete vahel.

Saarte Hääl küsis Reet Tuisult, et kui mõlemad juhatuse liikmed juhivad ja esindavad haiglat võrdväärselt, mis saab siis, kui nad ei ole olulistes küsimustes ühte meelt. Samuti uurisime, kas on võimalus kutsuda senine juhatuse liige tagasi ja lasta uuel juhatuse liikmel oma meeskond moodustada. Tuisk vatsas: “Kõik variandid on võimalikud, aga tegeleme ikka ühe asjaga korraga.” Ta lisas, et prioriteet on leida uus juhatuse liige, kes asuks tööle tuleva aasta 1. jaanuarist.

Kuressaare haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu ei näe oma sõnul midagi halba selles, kui haiglat juhib ühe asemel kaks inimest. “Seadus on nii paika pannud ning ei saa ülemuslikum olla seadustest,” märkis ta. “Mis puutub erimeelsustesse, siis ka kolmeliikmeline juhatus võib olla esimehega eri meelt,” lisas Sarapuu. “Elus on alati keerulisi situatsioone ja need lahendatakse vastavalt protseduurireeglitele ja jõutakse konsensusele.”

Uue juhatuse liikme konkursile esitas sooviavalduse kümme inimest, kellest Saarte Hääle andmeil kvalifitseerus üheksa. Tuleval nädalal algavad nendega vestlused.

Print Friendly, PDF & Email