Post, Kirst ja Teevet pälvisid teenetemärgi

Post,kirst,teevet

Eesti põllumeeste keskliit jagas organisatsiooni 25. aastapäeva üritusel välja 22 teenetemärki, millest kolm pälvisid saarlasest põllumehed.

Saarlastest pälvisid teenetemärgi Kõljala ja Valjala POÜ juht Tõnu Post (vasakul fotol), Valjala valla viljakasvataja Kaido Kirst ning Pärnumaal Eesti üht suuremat piimatootmisettevõtet juhtiv Ilmar Teevet, kes on pärit Orissaare vallast.

Tõnu Posti juhitava ettevõtte punane kari on produktiivsuselt vabariigi esikolmikus ja kogu kari Eesti tippude hulgas. “Rahuliku meelega, kuid tõsiselt võetavate väljaütlemistega saarlane, kelle lapsedki on leidnud rakendust isa ettevõttes,” kiidavad teenetemärgi andjad 2013. aastal aasta põllumehe tiitli pälvinud Tõnu Posti. Lisaks juhib Post 2009. aastast Saaremaa põllumeeste liitu.

Kaido Kirst (keskmisel fotol) on põllumees, kes on aastatega üles ehitanud eesrindliku viljakasvatustalu. “Mees, kes ei kurda, vaid teeb. Oma töökuse, abivalmiduse ja muheda olemisega eeskujuks kolleegidele ja pere neljale lapsele. Ta on alati osa võtnud viljelusvõistlustest ja mitmete saagirekorditega võidu koju toonud, “ seisab Kaido Kirstu iseloomustuses. Kaido tulemusi on tunnustatud tiitliga Saaremaa aasta põllumees 2009.

2014. aastal aasta põllumeheks valitud Vändra OÜ juhatuse esimehe Ilmar Teeveti (paremal fotol) juhitud piimatootmisettevõte on viimasel kahel aastal võitnud Äripäeva TOP-i põllumajandusettevõtete hulgas. Ilmar Teevet on suurte kogemustega oskuslikult majandav juht, kes näeb ka teiste panust ja väärtustab seda.

Teenetemärk “EestiMAA heaks” on Eesti põllumeeste keskliidu kõrgeim autasu, mida antakse välja silmapaistvate teenete eest Eesti maaelu ja põllumajanduse edendamisel, samuti panuse eest põllumajandushariduse vallas, maakultuuri edendamisel ja teenete eest Eesti põllumeeste keskliidu arendamisel.

 

Print Friendly, PDF & Email