Pihtla vald müüb bussi, kinnistuid ja kortereid

Pihtla vallavalitsus pani avalikule enampakkumisele mitu kinnistut, korterit ja endise koolibussi.

Vallavalitsus loodab avaliku enampakkumise teel leida ostja Pihtla külas kaupluse kõrval asuvale Aasa kinnistule. “See on hea kinnistu, mis sobiks hästi näiteks elamu ehitamiseks, kuna on võimalik liituda veevärgi ja kanalisatsiooniga,” ütles abivallavanem Tiit Rettau. 7032 m2 suuruse maatüki alghind on 7000 eurot.

Samas Pihtla külas asuvat 1912 m2 suurust endise konservitsehhi kinnistut on vald üritanud müüa varemgi, seni aga tulutult.

“Kunagi võtsime selle peremehetu varana arvele, kuna sel ei olnud õiget omanikku,” märkis Rettau. Kinnistul asub hoone üldpinnaga 511 m2. Kui esimene kord oli kinnistu müügis alghinnaga 10000 eurot, siis nüüd on hind langetatud 3000 eurole.

“Konservitsehhi vastu pole huvi tuntud, kuna see on lagunenud,” tõdes Rettau, kelle hinnangul oleks kõige mõistlikum vana hoone lammutada. “Kuna seal on kõvasti vana müüri ära vedada, tahtsime sealt Saaremaa muuseumile kive müüa, aga muuseum ei soovinud,” rääkis Rettau.

Kuusiku külas asuva 3127 m2 suuruse Aiandi kinnistu alghinnaks on määratud 10 000 eurot. Endisel katseaiandi alal asuvad laborihoone üldpinnaga 131,6 m2 ja abihoone üldpinnaga 111,1 m2.

“Need hooned on täiesti korras,” kinnitas Rettau. “Vaid laborihoone vajaks ehk sanitaarremonti.” Abihoones asuvad garaažid.

“Loodame, et nendele hoonetele puhutakse jälle elu sisse,” ütles Rettau, kelle sõnul on kinnistu vastu olnud päris suur huvi.

Enampakkumisele pandud kolmest Kõljalas asuvast korterist üks asub Tähistaeva 4. Kolmetoalises 66,4 m2 suuruses korteris asus varem raamatukogu, mis sel sügisel koliti Kaali koolimajja. Elektriküttega korteri alghind on 17 000 eurot.

Nirgi tänaval ootab ostjat kaks kahetoalist ahiküttega korterit, mida on võimalik kasutada ühe eluruumina. “Kuna vallalt kortereid üürinud inimesed kolisid mujale, otsime korteritele uusi omanikke,” märkis Tiit Rettau. Kui Nirgi 7 korteri üldpind on 38,8 m2 ja alghind 4000 eurot, siis Nirgi 8 asuva, 40,1 m2 suuruse korteri eest sooviks vald saada vähemalt 6000 eurot.

Väikebuss Mercedes-Benz väljalaskeaastaga 2000 oli varem kasutusel koolibussina. “Vedas Vättalt lapsi,” märkis Rettau. Sõiduki alghind on 4000 eurot.

Avalik enampakkumine toimub 20. novembril Pihtla vallavalitsuses.

Print Friendly, PDF & Email