Väikesaarte elanikele jahis kaasarääkimise õigus (2)

Riigikogus läbis eile esimese lugemise jahiseaduse muutmise eelnõu, mis annab väikesaarte kogukondadele õiguse rääkida kaasa jahi korraldamise ning tapetavate väikeulukite ja lindude hulga osas.

“Massiline, vägivaldne ja kohati ka seadusi rikkuv linnujaht on tekitanud suuri probleeme Kihnu, Abruka ja Piirissaare inimestele ja loodusele. Välismaised jahituristid kasutavad keelatud pliihaavleid ja lubamatuid  peibutusvõtteid,” põhjendas sotsiaaldemokraat Mark Soosaar.

Soosaare sõnul on mitmed pered nii Kihnus kui ka Abrukal lõpetamas jahituristide tõttu loomapidamist, sest lambad ja veised ei püsi enam elektriaedades, teatas riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsioon BNS-ile. Nii muudab jahiturism üsna võimatuks ka rannaniitudel poollooduslike koosluste taastamise, on lisatud.

Print Friendly, PDF & Email