Endisaegse arvutusjaamana tuntud majas Kuressaares Tolli tänaval avatakse novembri teisel nädalal uus restoran.
Samas majas Merle pesukoda pidav perekond Tamjärv otsustas juba aasta alguses oma tegevust laiendada. Otsust konkurentsitihedale toitlustusturule siseneda kaaluti põhjalikult. Tamjärvede kinnitusel näitas möödunud turismihooaeg, et Saaremaad külastab üha enam ameeriklasi, kes on ennekõike seljakoti- või karavanituristid ning kellest on teada, et nad eelistavad tuttavaid toite.
“Nii meie saart külastavate ameeriklaste kui ka kohalike rõõmuks hakkab restoran MAIS pakkuma toite rikkalikust ameerikalikust menüüst,” kinnitasid restorani avajad. Oluline on nende sõnutsi aga ka see, et nii palju kui võimalik, kasutatakse kohalikku toorainet.
Kohalikust toorainest valmivad nii liha- kui ka kalaroad ja taimetoit.
Restoran MAIS on restorani peakoka Ben Adamovichi kinnitusel Saaremaal esimene restoran, mis hakkab kuuluma ülemaailmsesse slow food restoranide ehk kohaliku toidu aeglase nautimise liikumisse.
Nn slow food liikumine kaitseb ja väärtustab traditsioonilist toidukultuuri ning vastandub kiirtoidutööstusele ja toidukultuuri globaliseerumisele. Eelkõige julgustab liikumine nautima nii toidutegemist kui ka maitsete mitmekülgsust toidus.
Ei tea kuhu sinna auto jätta?
ma arvan et nad pole selle peale veel mõelnud…,et ups see jäi kahe silma vahele.
Midagi on nüüd lootusetult sassis- ameeriklaste maitsetele suunatud toit ja slow food liikumine. Slow food liikumise ketti saab ikka vaid siis, kui hoiad üleval kohalikke retsepte kohalikust toorainest. Ja ise lihtsalt kuulutada, et kuulun Slow Food organisatsiooni samuti ei saa..
Pole vaja kritiseerida, inimesed see on ju hea, kui meie väikelinnas elu käib ja ettevõtlike inimesi jagub.Soovin edu ja kordaminekuid!
Vähem kadedust!
no Kuressaares pole ju parkimise probleemi, s.t. ei maksa ka sellest pseudoprobleemi tekitada.
Sügavalt tüütud virisejad!Kui midagi ei toimu, on paha ja kui midagi tehakse, on jälle paha. Kui noored lahkuvad, sest tööd ei ole, on põhjust pahandada. Kui luuakse ettevõte ja pakutakse tööd, jälle on halb. Tehke ise ka midagi, siis ei jää aega kadestada ja halvustada. Edu ettevõtjale!
Ei võtnudki viriseda, aga ka ettevõtja ei saa ega tohi end reklaamides udu ajada ja suisa valetada. Selgeks teha endale Slow Food tähendus ja rääkida ikka selget juttu.
Igatsen ammu sellist kohta. Kodule veel lähedal ka. Kui toidud hästi maitsevad, siis sellest kohast saab pidev kiusatus.
Arvan et reklaamjutuga peaks piiri pidama. Ainult üheööliblikad ei tee seda. Eanmiku ei huvita on see Slow või mitte peasi et hinna-kvaliteedi suhe paigas. Slowiga proovitakse millegi uuega (ettevõttele tasuta reklaamiga) tarbijaid juurde rääkida.
Slow food võib olla ka kiirtoit. Peasi et tooraine ei ole tööstuslik vaid kohalik (eriti hea kui ise kasvatatud). Selle käitlus viib aega ja sealt se slow…
Kui nad selle vastu eksivad on see toit kõige tavalisem fast food.
Kus seal parkimine hakkab toimuma, pole sõiduautolegi kohta, siis veel ameeriklaste autokaravanid. Kesklinna toidukohadki virelevad klientide nappuses, kes sinna äärelinna tuleb? Mäletate, oli meil seal Kauba tänaval Everesti nimeline söögikoht, mõnedkümned meetrid kesklinnast eemal ja üsna kiiresti sulges uksed, põhjus, kliente ei ole. Kuigi toidud olid väga head.
Esiteks. Everest koos oma eelkäijaga pidas vastu ikka aastaid. Ja kinni läks ta hoopis teistel põhjustel, mitte klientide puuduse üle.
Teiseks. See jutt USA seljakoti- ja karavanaituristidest on tüüpiline müügimehe plära. Ma tahaks tõesti näha ameeriklast, kes ookeani tagant oma karavaniga siia tuuritama tuleb. Seega jääb ära ka mure karavanide parkimisega resto ukse ette. Pealegi on meil karavanide parkimiskoht “Meri” parklas ja sealt ei oleks kuigi palju Tolli tänavale jalutada. :D
Kolmandaks. Jutt ameerikalikust slow food restost Eestis on juba oma olemuselt jama. Nagu sapöör juba ka osaliselt kirjutas, sai slow food liikumine alguse vajadusest väärtustada kohalikku ja puhast toorainet ning kohalikke toidutraditsioone. Õiget ameerikalikku slow foodi saab seepärast pakkuda vaid Ameerikas ja järelikult kvalifitseerub seegi jutt tüüpiliseks müügimehe pläraks. :)
Tore uudis! Ootan põnevusega menüüd. Edu uuele söögikohale.
Lambakari. :D
Kahju, et ettevõtlikele inimestele hakkab musta porri näkku loopima kohe kibestunud kodanik, kel ilmselt mütsi alt külm tuul läbi käinud. Oodake ikka koha avamine ära ja käige proovimas. Kui ei maitse, siis teate, et enam ei lähe, olgu siis probleemiks teie lääge maitsemeel või tõesti toidud kehvad, aga niimoodi siin ette risti lüüa ja ja ajuvabadusi pilduda on ka veidi rumal.
Ja kui nad ka panevad slow food mõistega mööda, siis mul on täiesti suva, mis juttu asja müües aetakse, kui siiski toodetakse head toitu, ei hooli ma ka müügimehelikust ülgeilast.
Igatahes ootan põnevusega, et saaksin Kuressaares, taas uusi maitseid nautida.
Ma soovitaks Milderi poe tüüp ka punti võtta.
Kuressaares müb põhiliselt ainult Tallinna ja Lossi tänav ja sedagi põhiliselt juunist septembrini. Minge praegu õhtuti kusagile kõrvaltänavale. 200 meetri kaugusel asuva Vanalinna hotelli kohviku aknad on pimedad.Pole lihtsalt kliente. Arvutusjaama kõrval päevakeskuses on odav ja hea söögikoht. Selline investeering linna keskusest eemal ei tasu siin kolkas kunagi ära.
Tundub, et enamus kommentaare siin on Adamovitchi vôi Abramovichi enda kirjutatud :))))
hakkab jälle üks halamine pihta
Mis kolkast siin räägid, meil siin kino, teater, ööbaar, neid lausa mitu tükki veel, kaubamaja, päevakeskus, kohvikuid nagu muda, nüüd tuleb vanadekodu ka, elu nagu lill.
Rongijaam, troll ja tramm on vaid puudu, muidu annaks täitsa pealinna mõõdu välja.
Ühte korralikku õllekat oleks vaja aga kes siin enam õlut joob, siin kõik puha peenema margi peal!
Einoh, proovigu loomulikult, aga teades nende inimeste suhtumist ja arvutamist teiste söögikohtade kohta, siis pelgalt juba sellepärast tundub see jant ebameeldiv. Aga jõudu proovimisel, vbl härra saab õige maigu suhu, et kritiseerida on üks asi ja teine asi on kõike seda läbi viia.
Elan seal lähedal, aga prrrrrr. :-)
Kõik, kes te siin pahandate, minge hetkeks õue, hingake sööm värsket õhku ja küsige endalt: “Mis mind nii kurjaks teeb? Kas mul hakkab kergem, kui ma kedagi halvustan?” Minul on küll hea meel, et meie linnas elu edeneb.
Ei no mis siin pahandada, nalja on ju nabani.