Kuressaares avab uksed restoran MAIS (22)

Endisaegse arvutusjaamana tuntud majas Kuressaares Tolli tänaval avatakse novembri teisel nädalal uus restoran.

Samas majas Merle pesukoda pidav perekond Tamjärv otsustas juba aasta alguses oma tegevust laiendada. Otsust konkurentsitihedale toitlustusturule siseneda kaaluti põhjalikult. Tamjärvede kinnitusel näitas möödunud turismihooaeg, et Saaremaad külastab üha enam ameeriklasi, kes on ennekõike seljakoti- või karavanituristid ning kellest on teada, et nad eelistavad tuttavaid toite.

“Nii meie saart külastavate ameeriklaste kui ka kohalike rõõmuks hakkab restoran MAIS pakkuma toite rikkalikust ameerikalikust menüüst,” kinnitasid restorani avajad. Oluline on nende sõnutsi aga ka see, et nii palju kui võimalik, kasutatakse kohalikku toorainet.

Kohalikust toorainest valmivad nii liha- kui ka kalaroad ja taimetoit.

Restoran MAIS on restorani peakoka Ben Adamovichi kinnitusel Saaremaal esimene restoran, mis hakkab kuuluma ülemaailmsesse slow food restoranide ehk kohaliku toidu aeglase nautimise liikumisse.

Nn slow food liikumine kaitseb ja väärtustab traditsioonilist toidukultuuri ning vastandub kiirtoidutööstusele ja toidukultuuri globaliseerumisele. Eelkõige julgustab liikumine nautima nii toidutegemist kui ka maitsete mitmekülgsust toidus.

Print Friendly, PDF & Email