Nädal teedel: purjus juhid ja arutud kihutajad (6)

Politsei kõrvaldas eelmisel nädalal liiklusest kaheksa alkoholi tarbinud juhti, kellest viie vastu alustati kriminaalmenetlust ja kolmel juhul väärteomenetlust.

Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar ütles, et see on meie maakonna jaoks kahjuks väga suur arv. Ta tõi võrdluseks, et rallinädalal tabati joobes juhte 20 ning siis oli väljas rohkem patrulle ja  ka liiklustihedus suurem. Möödunud nädalal tabatud joobnud juhid jäid aga oma igapäevatööd tegevate toimkondade vaatevälja.

Antsaare sõnul oli eelmise nädala märksõna “vähene liiklusturvalisus”, sest lisaks purjus roolikeerajatele “ ilmestasid” nädalat ka arutud kiiruseületamised. Eelmisel nädalal alustati väärteomenetlust mootorsõidukit juhtinud nelja isiku vastu, kellest kolm ületas maanteel lubatud sõidukiirust rohkem kui 40 km/h ja üks rohkem kui 60 km/tunnis.

“Me lubame tublidele liiklejatele, et politsei panustab jätkuvalt ja igapäevaselt ohuennetuse ja järelevalve teostamisse järeleandmisi tegemata. Sellel kõigel on ainult üks eesmärk – ohutum liiklus, milles me kõik iga päev koos osaleme,” ütles Antsaar.


KARISTUSED

  • Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahviga, arestiga kuni 30 päeva või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni 12 kuuks.
  • Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda karistada kriminaalkorras kas rahalise karistusega 30–500 päevamäära ulatuses või kuni kolmeaastase vangistusega.
  • Lisakaristusena võib kohus ära võtta juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.
Print Friendly, PDF & Email