JUHTKIRI: Saaremaa taibud

Järjekordselt on Saaremaa koolide õpilased näidanud üleriiklikus arvestuses häid tulemusi. Seekord olid meie põhikoolilõpetajate eksamitulemused parimad inglise keeles. Matemaatikas kaotasime aga esikoha hiidlastele. Ülejäänud ainetes olid eelmisel aastal põhikooli lõpetanute tulemused tublid keskmised. Koos tublide õpilastega väärivad muidugi kiitust ka nende õpetajad.

Alati ei pruugi eksamitulemus näidata seda, millised on õpilase tegelikud teadmised õppeaines. Kuigi kõik eksamitegijad on ühesuguses olukorras, oleneb palju teemast või sellest, millise eksamiküsimuse just saama juhtud.

Kui suulise eksami korral võib veel õnnestuda eksamikomisjoni mõtted ümara jutuga mujale viia, siis kirjalikul eksamil on raskem ennast nii-öelda välja keerutada – seal peab olema üsna konkreetne. Samas võib eksamikomisjoni ees vastamine vähese esinemisjulgusega õpilase sootuks närvi ajada, olgugi et ta eksamipiletit hästi oskab.

Muidugi ei tähenda see, nagu püüaksime saarlaste häid tulemusi läinudkevadisel eksamisessioonil kuidagi kehvemana näidata, vastupidi. Tubli töö!

Ja kui õppimisest aega üle jääb, tehke mõni muusikavideo – nagu Kuressaare gümnaasiumi noored seda koolivaheajal tegid.

Print Friendly, PDF & Email