Mammograafiabuss ootab naisi 12. novembrini (5)

Kuu aja jooksul on mammograafiabussis rinnavähi sõel-uuringul käinud vähem kui pool kutse saanud naistest.

Haigekassa terviseedenduse ja kommunikatsiooni talituse juhi Kertu Eensaare andmeil on 28. septembrist 12. novembrini Kuressaare haigla juures peatuvas mammograafiabussis eilse seisuga uuringul käinud veidi alla 640 naise. “Siiski on palju naisi, kes ei ole veel käinud – kutse saadeti ju 1632 naisele,” tõdes Eensaar.

Tema sõnul olid Saare maakonna naised mullu aktiivsed uuringul osalejad – mammograafiabussi külastas 72% kutse saanud naistest.

Sõeluuringule on tänavu oodatud naised, kes on sündinud aastatel 1953, 1954, 1955, 1957, 1959, 1961, 1963 ja 1965.

Kutse tasuta uuringul osaleda said naised, kes pole viimase viie aasta jooksul rinnavähi diagnoosi saanud, kes pole viimase 12 kuu jooksul mammogramm-uuringul käinud ja kellel on olemas ravikindlustus.

Kuna haigekassa saadab nimetatud aastail sündinud naistele kutsed rahvastikuregistris oleva aadressi järgi, ei pruugi kõik naised kutset andmebaasi ebatäpsuse tõttu saada. Siiski on nemadki uuringule oodatud.

Uuringule saab registreeruda AS-i Mammograaf telefonil 62 74 470.

“Registreerimisel küsitakse naise sünniaastat ja kontrollitakse ravikindlustuse kehtivust,” märkis Eensaar.

Print Friendly, PDF & Email