Pidula mõisnik tunnistas makseraskuseid

“Tundub, et olukord on paratamatu. Pangalaenu ei suuda me tagasi maksta, sest pole olnud piisavat äritegevuse mahtu,” tunnistas Pidula mõisakompleksi omanik ja OÜ Pidula Mõis tegevdirektor Vesa Lappalainen. Seetõttu otsustas ta firmajuhina taotleda firma pankrotti.

Lappalainen plaanis teha Pidulasse neljatärnihotell, kuid sellest asja ei saanud. Seisma on jäänud ka samasse kompleksi rajatav mõisaköök. Äritegevus Pidulas aga esialgu jätkub ja kõik soovijad majutatakse. Isadepäeval, 8. novembril toimub Pidulas peredele pidulik lõunasöök. “See on traditsioon, mis jätkub. Laud on kaetud kell 13 ja 15, nagu igal aastal,” kinnitas mõisnik.

Mõisa edasise saatuse kohta Lappalainen spekuleerida ei soovinud. Kohus teeb tema sõnul oma tööd, pank aga otsustab laenu saatuse iseseisvalt.

“Väikese ettevõtja jaoks nagu mina, on tegemist olulise summaga. Miljardilise käibega Nordea panga jaoks on Pidula saatus väheoluline. Suuresti olen projekti rahastanud oma konsultanditasudest, kuid vahepeal tuli mul töös paus sisse. Sisetunne ütleb, et Pidula mõis jätkab. Kuidas, seda on vara öelda,” lootis Lappalainen.

Maapiirkonnas mõisahotelli pidamine eeldab tema arvates vägagi ebatavalist suhtumist ärisse. “Omanik peab sellele pidevalt peale maksma,” ütles ta kokkuvõtvalt. Mees rõhutas, et hetkel mõis veel pankrotis pole ja tegevus jätkub.

Järgmine kohtuistung toimub esmaspäeval, 26. oktoobril.

Print Friendly, PDF & Email