Verekeskus kutsub saarlasi doonoripäevadele

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus tuleb taas Saaremaale ning ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama 2. ja 3. novembril Kuressaare kultuurikeskuses toimuvale doonoripäevale. 4. novembril oodatakse doonoreid Orissaare kultuurimajas.

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp juhib tähelepanu, et johtuvalt haiglate tellimustest on viimasel ajal eriti suur nõudlus kõigi veregruppide reesusnegatiivse vere järele, kuid täiendamist vajavad ka kõigi teiste veregruppide verevarud. “Kõik endast ja teistest hoolivad inimesed on väga oodatud!” kinnitas Lomp.

Viimati oli regionaalhaigla verekeskus Saaremaal 9.–12. septembril ning siis käis Kuressaare kahel doonoripäeval kogunisti 187 inimest. Tervislik seisund lubas verd loovutada 168 doonoril, verd saadi 94 liitrit.

“Täname südamest kõiki suure südamega saarlasi, kes on alati meie verevarusid jõudsalt täiendanud. Oleme kindlad, et ka hingedekuul külastab meid palju saarlastest doonoreid, et anda hindamatu panus teiste hingede päästmiseks,” toonitas Ülo Lomp.

Print Friendly, PDF & Email