Urve Tiidus pole kooseluseaduse eelnõuga veel tutvunud (5)

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Urve Tiidus kooseluseaduse rakendusseaduse eelnõuga veel tutvunud ei ole, mistõttu pole ta ka selle toetamise osas otsust teinud.

“Rakendusseaduse eelnõu tuleb ju menetlusse, kui see on saanud vabariigi valitsuse arvamuse sinna juurde. Riigikogu liikmena saan ma langetada informeeritud ja kaalutud otsuse siis, kui see eelnõu on menetluses,” ütles Tiidus BNS-ile. “Ma suhtun igati hästi, aga tahan tervet seda dokumenti enne näha, nii nagu riigikogu liikmel õigus on,” lisas ta.

Tiidus on üks Reformierakonna fraktsiooni saadikutest, kes ei kuulu kooseluseaduse rakendusseaduse eelnõu algatajate hulka. Eelnõu algatajate hulgas ei ole ka Deniss Boroditš, Igor Gräzin, Toomas Kivimägi, Kalle Laanet, Aivar Sõerd ja Terje Trei.

Riigikogu võttis teisipäeval menetlusse 38 riigikogu liikme algatatud kooseluseaduse rakendamise seaduse eelnõu, mis täpsustab vastavalt kooseluseadusest tulenevast regulatsioonist õiguste realiseerimise korda. Kooseluseaduse võttis vastu riigikogu eelmine koosseis, kuid enne selle jõustumist tuleva aasta algul tuleb riigikogul vastu võtta ka rakendusaktid ehk sätted, millega saab kooseluseadust igapäevastes praktilistes olukordades rakendama hakata.

Rakendamissätete ühtselt eraldi seaduses väljatoomine on vajalik eelkõige seetõttu, et rakendusnormid on omavahel tihedalt seotud. Ühtne rakendusseadus võimaldab vältida erinevates seadustes seotud küsimusi reguleerivate normide ja neis sisalduvate viidete vahelisi ebakõlasid ning tagada selguse, arusaadavuse ja terminoloogilise ühtsuse.

Print Friendly, PDF & Email