Võrdõiguslikkuse voliniku jurist nõustab saarlasi (1)

Kuressaare linnavalitsuses nõustab täna kella 14–17 kõiki soovijaid soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku kantselei jurist Siiri Grünbaum.

Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa Pakosta ütles Kadi raadio “Keskpäeva” saates, et Grünbaum on Eesti üks paremaid tööõiguse juriste.

Pakosta märkis ka, et seni on saarlased voliniku poole pöördunud väga harva, ja avaldas lootust, et see on märk, et siin ongi head tööandjad ja tugevad saare naised ning probleeme ei olegi. Teisalt võib Pakosta sõnul olla ka nii, et inimesed lihtsalt pelgavad mingitel põhjustel voliniku kantselei poole pöörduda. Samas rõhutas ta, et pöördumine jääb anonüümseks.

Diskrimineerimine on näiteks see, kui tööandja ei võta tööle naist, kelle peres kasvavad väikesed lapsed. Või kui lapsehoolduspuhkuselt naasja ei saa pärast puhkust tagasi oma endist töökohta. Või kui tööandja jätab tööle võtmata või koondab üle 50-aastase töötaja just tema vanuse pärast. Diskrimineerimine on ka see, kui puudega inimest ei võeta tööle, kuna tööandja ei soovi töökohta kohandada.

Print Friendly, PDF & Email