Saaremaa koolides tutvustatakse balletti

Novembri teises pooles jõuab Saaremaale rahvusooper Estonia uus haridusprojekt “Balletilugu”.

Rahvusooper Estonia noortetöö juht Tuuli Potik ütles Saarte Häälele, et projekt on mõeldud lasteaia- ja algkoolilastele ning koosneb kahest osast. Esimeses osas õpitakse tundma balleti ajalugu ja vaadatakse erinevaid balletinumbreid. Teises pooles saavad lapsed aga proovida balletiseelikuid ja varvaskingi ning koos rahvusballeti tantsijatega õppida selgeks ka ühe tantsu. Jutustaja on Aare Kodasma, tantsijad Daniel Kirspuu ja Hedi Pundonen ning kontsertmeister Anneli Tohver.

Projekti eesmärk on tuua ballett lastele lähemale, selgitas Potik. Ta lisas, et ka vanemad võiksid lapsi sagedamini kaasa võtta, kui nad balleti­etendusi külastavad.

Saaremaal viibitakse 17.–18. novembril. Selle aja jooksul jõuab “Balletilugu” Valjala rahvamajja, Saaremaa ühisgümnaasiumi, Kuressaare Vanalinna kooli, Kuressaare gümnaasiumi, Tornimäe rahvamajja ja Orissaare gümnaasiumi. Noorteprojekti Saaremaa külastust toetab programm “Teater maale”.

Saaremaalt võttis rahvusooperiga esmalt ühendust Tornimäe põhikooli huvijuht ja tantsulise liikumise õpetaja Kaide Aaso. “Kirjutasin neile, et oleme Tornimäel sellest projektist huvitatud,” ütles Aaso. Ta lisas, et Tornimäe õpilastel on 2011. aastast alates tantsuline liikumine ka aastaringselt õppekavas sees.

Tantsutundides, mis toimuvad kord nädalas, õpitakse nii peotantse, rahvatantse, seltskonnatantse kui ka loovtantse. “Tagasiside on tõeliselt positiivne,” kinnitas õpetaja Aaso.

Print Friendly, PDF & Email