Raamatukogupäevad ärgitavad lugema

AMETIGA VÄGA RAHUL: Kolleegide hinnangul tõestab Urve Vakkeri tublidust raamatukogutöös seegi, et ka 2005. aastal valiti ta Saare maakonna parimaks maaraamatukoguhoidjaks.  SANDER ILVEST

AMETIGA VÄGA RAHUL: Kolleegide hinnangul tõestab Urve Vakkeri tublidust raamatukogutöös seegi, et ka 2005. aastal valiti ta Saare maakonna parimaks maaraamatukoguhoidjaks.
SANDER ILVEST

Eile alanud üleriigilised raamatukogupäevad ärgitavad lugema ja väärtustavad raamatukoguhoidjate tööd.

Saare maakonna keskraamatukogu direktori Anu Vahteri sõnul on üleriigilised raamatukogupäevad eelkõige olulised raamatukoguhoidja eriala väärtustamiseks: valitakse parim maaraamatukoguhoidja, toimub maaraamatukoguhoidjate päev ja kokkusaamised. Samuti püütakse lugejatele pakkuda tavalisest rohkem ja pisut teistsuguseid üritusi.

Seoses seekordsete, juba 25. korda toimuvate raamatukogupäevadega korraldatakse maakonna raamatukogudes mitmesuguseid ettevõtmisi.

“Kahjuks ei saa kõik kutsutud esinejad Kuressaarde tulla just raamatukogupäevade ajal, 20.–30. oktoobrini, vaid väheke varem või väheke hiljem,” tõdes keskraamatukogu pearaamatukoguhoidja Maire Rauk. “Meil kipub pigem olema natuke nagu raamatukogukuu.”

Juba eelmisel teisipäeval, 13. oktoobril toimus Kuressaare raamatukogus 4. klasside õpilastele maakondlik ettelugemisvõistlus “Muusika lasteraamatutes”, 15. oktoobril oli aga külas kirjanik Margus Karu.

Täna on kavas raamatukoguhoidjate õppepäev Saaremaa muuseumis, 30. oktoobril tuleb saarlastele külla kirjanik Urve Tinnuri. 4. novembril jõuavad oma tuuril Kuressaarde kirjanikud Mehis Heinsaar, Mart Kivastik ja Urmas Vadi. Samuti saavad lugejad kohtuda Mihkel Rauaga. 30. oktoobrini saab osaleda viktoriinil Albert Uustulndi elust ja loomingust.

Mitmesuguseid üritusi toimub ka maaraamatukogudes. Näiteks Aste raamatukogus tutvustatakse 28. oktoobril rahvapille. Kärla raamatukogus tuleb 28. septembril ettelugemisvõistlus 4. klassi õpilastele, 15. oktoobril on aga kavas etlemiskonkurss koolis. Raamatukogu töötajad valisid luuletusi, osalevad žürii töös ja annavad välja eriauhinna. Kõik raamatukogutunnid põhikooliklassidele lõpevad ettelugemisega ettelugemisvõistluse raamatute nimekirjast “Muusika lasteraamatutes”. Kõikidele 1. klassi õpilastele kingib raamatukogu aga eesti lastekirjaniku raamatu.

Laimjala raamatukogus võib uudistada väljapanekut Laimjala vallaga seotud tuntud ja tundmata kirjameeste laulusõnadest. 1. klassi õpilastele mõeldud ettelugemispäev toimub aga 23. oktoobril.

Metsküla raamatukogus saab 29. oktoobril kohtuda tuntud muusiku, rahvapillimängija Irja Aardamiga. Valjala raamatukogus toimub 16. oktoobril helkurite valmistamise õpituba koos ettelugemisega Valjala põhikooli 1. ja 2. klassile. Algklassilapsed saavad osa ka raamatukogumängust.

Loe ka juhtkirja lk 5.


Urve Vakker kandideerib üle-eestilisele auhinnale

Saare maakonna raamatukogude töötajad esitasid tänavu aasta maaraamatukoguhoidja nominendiks Taritu raamatukogu juhataja Urve Vakkeri.

Vakkeri sel sügisel maakonna parimaks maaraamatukoguhoidjaks valinud maaraamatukogude ja keskkogu töötajate hinnangul on Urve teinud ja teeb raamatukogutööd alati südamega. “Oma sõbralikkuse, sära, erialase pädevuse ja abivalmidusega on ta võitnud nii raamatukogu külastajate kui ka kolleegide poolehoiu,” on kirjutatud tema iseloomustuses.

Lisaks sellele hindavad kolleegid kõrgelt Urve aktiivset suhtlemist omavalitsusega, asjaajamist ja kaasamõtlemist raamatukoguvõrgu organiseerimise või mitteorganiseerimise asjus.

Kolleegide hinnangul tõestab Urve Vakkeri tublidust raamatukogutöös seegi, et ka 2005. aastal valiti ta Saare maakonna parimaks maaraamatukoguhoidjaks.

Ligi 30 aastat Taritu raamatukogus töötanud Urve Vakker ise ütles Saarte Häälele, et on oma ametiga rahul. “See sobib mulle – inimestega suhelda, kirjanduse sees olla,” leidis ta. “Ja muidugi meeldivad mulle meie kandi toredad inimesed.”

Eesti raamatukoguhoidjate ühingu auhinna “Aasta maaraamatukoguhoidja” eesmärk on väärtustada ja tunnustada maaraamatukoguhoidja tööd oma raamatukogus ja paikkonna elu edendamisel või Eesti raamatukogunduses aasta töötulemuste põhjal.

“Aasta maaraamatukoguhoidja 2015” auhinna nominendid kuulutatakse välja XV maaraamatukoguhoidja päeval 30. oktoobril Palamuse rahvamajas. Nimetuse saaja tehakse teatavaks ja auhind antakse üle ERÜ aastakoosolekul 2016. aasta veebruari lõpus.

Print Friendly, PDF & Email