Noored looduskaitsjad õpivad rändlindude seiremetoodikat

Täna ja homme korraldab keskkonnaamet Vilsandi rahvuspargi noortele looduskaitsjatele ja teistele huvilistele väliseminari, kus loendatakse rändlinde ning viiakse läbi Lõu lahte ja Harilaiu poolsaare rannikule uhutud lindude loendus.

Väliseminari juhendab Mati Martinson Eesti ornitoloogiaühingust. Eestis korraldatakse randa uhutud lindude seiret järjepidevalt alates 1992. aastast, riiklikku seireprogrammi kuulub see 1997. aastast. Seire peamine eesmärk on jälgida merelindude suremust ja õliga saastunud lindude esinemist.

“Vilsandi rahvuspargi noored looduskaitsjad tulevad keskkonnaameti korraldatavatele looduskaitselistele tegemistele alati heameelega appi. Väliseminaril saavad huvilised nii praktilisi kui ka teoreetilisi teadmisi ja oskusi linnuliikide määramisel, samuti tutvuvad noored lähemalt seiremetoodikaga ja osalevad välitöödel,” ütles keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Maris Sepp.

Print Friendly, PDF & Email