Leo Filippov valiti Eesti saarte kogu juhtima (2)

Hiiumaal kogunenud Eesti saarte kogu (ESK) vahetas juhti ja seadis oma 20. tegevusaasta täitumise eel uusi eesmärke. ESK senine saarlasest juht Laine Tarvis astus isiklikel põhjustel tagasi. Uueks juhatajaks valiti kaheks aastaks Salmel elav Leo Filippov, kes on ESK töös osalenud selle asutamisest saadik ehk 1992. aastast.

Suuri muudatusi uuel juhil plaanis pole. “Kogu aeg on olnud meeskonnatöö, juht üksi ei tee midagi,” kinnitas Filippov. Ühe võimalusena näeb ta suuremat rahvusvahelist koostööd. “Ennekõike vajame enda hulka nooremaid, keeleoskajaid inimesi,” arvas ta.

ESK juhatus on kolmeliikmeline. Lisaks Filippovile kuuluvad sinna Helle Puurmann Vormsilt ja Svea Aavik Manijalt.

Järgmine üldkogu toimub 1.–2. juulil Vilsandil. Üldkogu peateemat pole veel paika pandud. ESK on küll apoliitiline organisatsioon, ent saari mõjutavaid poliitilisi otsuseid käsitletakse seal ikkagi. Seega võib järgmine teema Filippovi sõnul vabalt olla haldusreform.

Hiiumaal kokkusaamisel osalesid riigikogu saarte toetusrühma esimees Urve Tiidus, hiidlasest riigikogulane Kalev Kotkas ja kihnlane Mark Soosaar.

Print Friendly, PDF & Email