“Saaremaa valsi” sõnad pandi liikuma

ANIMEERIVAD “SAAREMAA VALSSI”: Täiskasvanute õpitoa ülesandeks oli “Saaremaa valsi” sõnade joonistamine. Teemat arutavad Mait Laas, Indrek Vakrööm, Fernando Galrito ja Joonatan Melioranski. IRINA MÄGI

ANIMEERIVAD “SAAREMAA VALSSI”: Täiskasvanute õpitoa ülesandeks oli “Saaremaa valsi” sõnade joonistamine. Teemat arutavad Mait Laas, Indrek Vakrööm, Fernando Galrito ja Joonatan Melioranski.
IRINA MÄGI

Täna lõppevad kolmandad Kuressaare animapäevad keskendusid seekord Portugalile. Õpitubades said aga teadmisi nii noored kui ka vanemad saarlased. Näiteks oli ühe õpitoa teema “Saaremaa valsi” sõnade visualiseerimine.

Korraldajad tõlkisid portugali režissööri Fernando Galrito jaoks “Saaremaa valsi” sõnad inglise keelde. Iga osaleja sai endale ühe laulusõna, mida ta pidi animeerima. Lõpptulemusena liideti 15 sõna kujutised kokku ja viisistati. Galrito ettepanekul kasutati muusikana aga hoopis teisi kohalikku päritolu muusikapalu.

Nukufilmi lastestuudio juhatuse liige Ruth-Helene Melioranski oli väga rahul sellega, et portugali režissöör otsustas siiski Kuressaarde tulla. Nimelt kutsuti Galrito algselt Priit Pärna animafestivalile, kuid see kuupäev talle ei sobinud.

Galrito oli vaimustunud Kuressaare ametikoolis disaini õppijate tehnikast ja siinsest animatsioonikultuurist. Soojalt maalt saabunud mees rõhutas siiski jutu käigus mitu korda, et siinne kliima on tema jaoks natuke jahedavõitu.

Töötubasid nõustanud Nukufilmi lastestuudio juhendaja Erik Alunurm kinnitas, et võrdselt tublid olid nii noored kui ka täiskasvanud. Alunurm märkis, et õpitoad arendavad ka teda ennast. “Eks me vastastikku õpi üksteiselt,” sõnas ta.

Eelmisel suvel käis ta õpetamas Muhu noortekeskuses, mille kasvandikud, Muhu põhikooli kuuendas klassis õppiv Kaur Aaso ja seitsmendas käiv Markus Andero Grubnik esmaspäeval animapäevade töötoas osalesid. Poisid tegid valmis ja helindasid töötoas filmi “Elu kulg”, mille peategelane oli Muhu leib.

Print Friendly, PDF & Email