Roomassaare sadam võib ilusast vaatest ilma jääda (19)

TULEVIKUVISIOON: Kui Saarte Liinide kavatsus teoks saab, näeb Roomassaare sadam tulevikus sootuks teistsugune välja.  ESKIIS

TULEVIKUVISIOON: Kui Saarte Liinide kavatsus teoks saab, näeb Roomassaare sadam tulevikus sootuks teistsugune välja.
ESKIIS

Roomassaare sadam võib kaotada suure osa oma kaunist merevaatest, sest AS Saarte Liinid plaanib olemasoleva haljasala asemele ehitada kõvakattega laoplatsi ümarpuidu ja hakkpuidu hoiustamiseks.

 

Roomassaare tee 12 juba 2013. aasta jaanuaris algatatud detailplaneeringu kohaselt soovib AS Saarte Liinid rajada maanteega piirnevale muruplatsile 7160 m2 suuruse kõvakattega laoplatsi, kus hakatakse ladustama ümarpuitu ja hakkpuitu ning hoiustama ujuvaluseid. Plats piiratakse kuni 3 m kõrguse aiaga ning materjali ladustamise maksimaalne kõrgus on 4 meetrit.

Kuressaare linnaarhitekti Loona Lepa hinnangul rikub kavandatav laoplatsi piirkonna visuaalset pilti ja on linnaruumi risustav objekt.

“Praegu välja pakutud variant pole kindlasti see, mis linnavalitsusele meeldiks,” lausus Lepp. “Kuna arendajal on aga õigus seda asja sinna soovida ja meil on õigus seda soovi arutada, siis hakkamegi seda nüüd arutama ja ka vastuseisukohad on väga teretulnud,” lisas linnaarhitekt, kelle sõnul tuleb lähiajal Roomassaare tee 12 detailplaneeringu avalik arutelu.

Loona Lepp kutsus huvigruppe detailplaneeringu avalikul arutelul aktiivselt arvamust avaldama. Otsuse langetamisel võtab linnavalitsus kogukonna arvamust kindlasti kuulda ning mida kuuldavamalt kogukond oma seisukohti välja ütleb, seda enam on linnavalitsusel võimalik nendega arvestada. Seni on laoplatsi rajamisele tugevat vastuseisu väljendanud vaid piirinaaber.

Loona Lepp märkis, et kuigi ettevõttel on oma põhjendused, miks ta soovib puitu just seal hoida, võib arvestatava majandusliku alternatiivi tekkimine nende mõtteid ka muuta. “Ma arvan, et see asi ei ole veel lukus.”

AS-i Saarte Liinid juhatuse liige Villu Vatsfeld on Saarte Häälele öelnud, et detailplaneeringu menetlemisega soovib ettevõte kaasajastada oma sadamate arendamisega seotud alusdokumente. Kõnealuse platsi reaalne ehitamine täna-homme kavas ei ole.

Print Friendly, PDF & Email