Puugitõbedesse nakatub üks saarlane päevas (3)

Septembris sai Saare maakonnas puukborrelioosi diagnoosi 35 inimest, entsefaliidijuhte läks kirja kolm. Oktoobri kahe esimese nädalaga lisandus Saaremaal veel 16 puukborrelioosi juhtu.

Terviseameti sisekommunikatsiooni spetsialist Kairi Pikk rääkis, et septembris registreeriti üle Eesti rohkem haigestumisi kui augustis, mil läks kirja 268 puukborrelioosi juhtu. Septembris registreeriti lausa 284 haigestumist. Enim ehk 85 juhtu registreeriti Tallinnas. Puukborrelioosi on tänavu üheksa kuuga nakatunud juba 1007 inimest, mida on 125 inimese võrra rohkem kui mullu samal perioodil.

Siis tuvastasid meedikud kokku 882 nakatumist. Puukentsefaliiti haigestumist on meedikud üheksa kuu jooksul tuvastanud juba 93 korral, neist 20 septembris. Mullu tuvastasid arstid üheksa kuu jooksul 60 entsefaliiti nakatumist.

Puugiohtlik aeg kestab tavaliselt aprillist oktoobrini, kuid pehme talv võib seda pikendada. Puuk muutub aktiivseks, kui maapinna temperatuur on viis kuni seitse kraadi.

Eelmisel aastal registreeriti Eestis kokku 83 puukentsefaliidi haigusjuhtu ja 1289 puukborrelioosi juhtu.

Print Friendly, PDF & Email