Ministeerium otsib ajutist vedajat Sõru–Triigi liinile

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium otsib 850 000 euroga Sõru–Triigi parvlaevaliinile ajutist vedajat, kes teenindaks liini 2016. aasta oktoobrist kuni uue laeva Soela liinile saabumiseni eeldatavalt 2017. aasta maikuus.

Lepinguperioodil peaks ajutine vedaja tegema ligikaudu 526 reisi, selgub hankedokumentidest. Ministeeriumil on õigus mahtu muuta kuni 20 protsendi ulatuses.

Veo peab pakkuja korraldama tehnilistele nõuetele vastava parvlaevaga, mis kuulub ettevõttele või mida ettevõttel on võimalik kasutada. Ajutine vedaja peab korraldama ka piletimüügi ja eelmüügi nii laeva pardal kui ka veebikeskkonnas. Liinile saabuv parvlaev Soela peaks alustama 1. mail 2017, kuid olenevalt tegelikust valmimistähtajast võib periood muutuda.

Hankele saab pakkumisi esitada 9. novembrini. Praegu teenindab Sõru–Triigi liini AS Saaremaa Laevakompanii parvlaevaga Kõrgelaid.

Valitsuse otsusega tellitakse Saaremaa–Hiiumaa liinile uus parvlaev AS-ilt Baltic Workboats, laeva maksumus on 9,4 miljonit eurot, millest ligikaudu 8 miljonit katab Euroopa Liit. Sõru–Triigi uus laev võimaldab aastaringset vedu ja mahutab ligikaudu 22 sõiduautot või kaks veoautot massiga 45 tonni.

Ehitatav parvlaev on sarnane varem veeteede ameti tellitud Kihnu ja Vormsi laevadega. Võrreldes praegu Sõru–Triigi liinil kurseeriva laevaga mahutab uus laev ligikaudu sama palju sõidukeid ja reisijaid, samas pole seda laeva vaja sadamas ümber pöörata ehk reisi aeg on selle võrra lühem.

Print Friendly, PDF & Email