Mu elu televisioonis – televisioon mu elus

Eurovisioon 1994: Eesti punktide edastamine on usaldatud Urve Tiidusele.

EUROVISIOON 1994: Eesti punktide edastamine on usaldatud Urve Tiidusele.

ETV hiljutise suure juubeli puhul on paslik meelde tuletada neid saarlasi või Saaremaaga seotud inimesi, kes aegade jooksul on oma elu telemajaga sidunud. Läinud nädalal tegime jutuotsa lahti, seekord jõuame jutuga lõpule.

URVE TIIDUS: On naljakas mõelda, et kui sündisin, polnud Eestis veel televisiooni olemas. Eesti läks kiiresti sama teed, mis teised maad. Inimesed hakkasid järjest rohkem aega pildikasti ees veetma. Teles on olnud aegu, kui mõni ülipopulaarne saade või saatejuht tühjendas tänavad ja külavaheteed täielikult.

Mina alustasin “Telekoolis”, tegin keelesaateid autori ja režissööri assistendina. 1990. aastate keskel loodi Kuressaares Lääne-Eesti regionaalne toimetus. Algul tuli, kui lugu oli valmis tehtud, sõita Orissaare telemasti, et sealt see kas AK-le või regionaalsaadete toimetusele edastada.

Siinkohal tervitan toredat meeskonda, kellega Kuressaare toimetuses alustasime – Aare Lainet, Tõnu Veldret ja Tauno Peiti.

Interneti võidukäik on televisiooni muidugi mõjutanud. Online-uudised jõuavad õhtusest saatest igal juhul ette.

Ent mis iganes tehnoloogia arengutes toimub, telele jääb alles meelelahutuslik ja hariv funktsioon. Kas kujutate ette, et televiisor ei näita enam jalgpalli? Kuigi! On uuritud, mida teeb aju, kui inimene vaatab televiisorit. Väidetavalt on aju sama väheaktiivne kui magades.

Täispikk lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles

Print Friendly, PDF & Email