Lasterikkad pered said Taiwanist üllatustoetuse (1)

RÕÕMUSTAVAD: Üllatusena saabunud toetuse üle saab nii Ingrid Leemeti kui ka Laura Leidase sõnul ainult rõõmu tunda. RAUL VINNI

RÕÕMUSTAVAD: Üllatusena saabunud toetuse üle saab nii Ingrid Leemeti kui ka Laura Leidase sõnul ainult rõõmu tunda.
RAUL VINNI

Tänu riigikogu Taiwani toetusrühma saarlasest esimehe Kalle Laaneti headele suhetele taivanlastega pakkusid nood, et toetaksid rõõmuga mõnd lastega seotud ettevõtmist või ühendust Saaremaal.

Enam kui 3000 euro suurune toetus tuli Saaremaa lasterikaste perede ühendusele.

Kalle Laanet meenutas, et saarlased mäletavad ehk läinud aasta suvest efektset tantsivate “lõvide” etendust, mis tuli Taiwanist kultuuriprogrammi raames Saaremaale samuti tänu riigikogu Taiwani toetusrühma heale läbisaamisele taivanlastega.

Nüüd, aastake hiljem tegid taivanlased aga pakkumise, et nad aitavad mõnd siinmail abi vajavat mittetulundusühingut. Ka mullu annetasid nad Saaremaal käies raha Aste lasteaia mänguväljaku renoveerimiseks.

“Nüüd nad tegid pakkumise, et neil on võimalik toetada mõnd mittetulundusühingut või lasteaeda, kel oleks hädasti abi vaja. Kuna lapsed on meie tulevik, leidsin, et see abisaaja võiks olla just Saaremaa lasterikaste perede ühendus,” rääkis Laanet.

Lasterikaste perede ühendusel oli lähemaks ajaks mõeldud vähemalt kolm ettevõtmist, mille jaoks neile toetus vägagi marjaks kulub. Nõnda tehtigi taivanlastele ingliskeelne pöördumine, mille peale saabus teade, et Saaremaa lasterikaste perede ühendus saab oma ettevõtmisteks üle 3000 euro. Raha sai Taiwanist ka üks Narva mittetulundusühing.

Laura Leidas Saaremaa lasterikaste perede ühenduse juhatusest rõõmustas taivanlastelt saadud toetuse üle väga. Ühendusse kuuluvad pered saavad nüüd novembris sõita Tartusse Ahhaa teaduskeskusse ekskursioonile, pidada Kuressaare lossis suure ja meeldejääva jõulupeo ning vaadata Estonias mõnd neile meelepärast etendust.

“”Aitan lapsi” projekti raames oleme kahel viimasel korral teatripiletitest ilma jäänud, aga nüüd saavad meie lapsed tänu sellele toetusele ikkagi teatrit külastada,” rõõmustas Leidas.

Tema sõnul ei ole neile vist varem ühtki nii suurt toetussummat ühekorraga laekunudki. Seega on ühenduse rõõm praegu suur. “Tahame Kalle Laanetit südamest tänada, et ta meie peale mõtles ja niimoodi abi pakkus. Ta on seda varemgi teinud!” kinnitas Laura Leidas.

Saaremaa lasterikaste perede ühendusse kuulub praeguse seisuga 75 peret, kusjuures viimasel ajal on ühendusega liitunud mitu uut suurperet.

Samuti ühenduse juhatusse kuuluva Ingrid Leemeti sõnul oli pöördumise koostamine neile paras väljakutse. Ürituste valikul pidasid nad oluliseks, et lasterikkad pered saaksid osaleda Eesti kultuurielus Saaremaal ja ka väljaspool oma maakonda.

Print Friendly, PDF & Email