Orissaarlane on üks Vikerraadio keelevõistluse võitjaist

Vikerraadio korraldatud keelevõistlusel “Tuum” sai esimese preemia Orissaarest pärit nüüd Delfis töötav Merilin Kruuse.

Võistlusel sai iga osaleja panna proovile oma oskuse teha maksimaalselt 200-sõnaline kokkuvõte žürii antud tekstist, milleks seekord oli Martin Ehala “Suur-Eesti”. Algtekst koosnes 1065 sõnast. Kokku jõudis Vikerraadiosse 155 tööd, neist 37 võistkondlikud.

Merilini selgitusel sai iga soovija võistlusteksti vaadata Vikerraadio kodulehelt. “Võistlus kuulutati minu teada välja 19. septembril ja töö tuli ära saata 26. septembril kella 19-ks,” rääkis ta.

Pärast seda unustas Merilin oma sõnul võistluse ära. “Eile sain mehelt sõnumi, et mina olen pälvinud esimese preemia ja minu ämma sõbranna kolmanda. Mul läks veidi aega, et mõista, millest ta räägib, aga kui aru sain, siis olin väga rõõmus ja üllatunud,” rääkis ta. “Ma arvan, et mind aitas filoloogiharidus ja see, et Delfis töötades pean uudiste jaoks ikka tähtsaima välja noppima.”

Võidust kuulmise päev tipnes tema jaoks sellega, et elukaaslane ootas teda kodus tordilõikudega. Laste jaoks jäi ema saavutus esialgu pireke segaseks. Tema viieaastane poeg arvanud tükk aega, et emme võitis pikima keele võistluse.

Print Friendly, PDF & Email