Kolme päeva jooksul rekordarv osavõtjaid

Sellest reedest pühapäevani kestvale 42. kolme päeva jooksule on registreerunud 588 jooksjat, mis on selle pikkade traditsioonidega võistluse rekord.

“See teeb ainult rõõmu, kuigi samas pole me nii suure kasvuga arvestanud,” ütles võistluste peakorraldaja Tõnu Vaher, lisades, et pigem loodeti kasvuks poolsada jooksjat.

“Muidugi võiks jooksjaid ka rohkem olla, aga tegu on raske jooksuga, mis kestab kolm päeva. Kerge vigastusega saad ühel päeval hakkama, rohkem on juba keeruline. Reedel on ka tööpäev ja osalemine on jooksjatele kallis, sest kaks ööd tuleb elada hotellis. Aga aeg on näidanud, et varem registreerunutest langeb pigem rohkem inimesi ära, kui juurde tuleb,” rääkis Vaher.

Erinevatel põhjustel jäävad seekord tugevamatest jooksjatest eemale Tõnu Lilleaid, Argo Jõesoo ja Nikolai Tšerepannikov. Küll on aga stardis Saaremaa paremik eesotsas Ando Õitspuuga. Kohal on ka eelmise aasta võitja-naiskond Peterburi Neva.

“Rõõmustab just noorte osavõtu kasv, sest kui eelmisel aastal oli lapsi 80, siis nüüd on 120. Tõsi, saarlasi on neist vaid 20 ringis, ülejäänud on mandrilt,” lausus Tõnu Vaher.

Traditsiooniliselt algab jooks reedel Kuressaarest Smuuli tänavalt. Noorte start antakse kell 16 ja põhijooksu start kell 16.30. Laupäeval võisteldakse Sõrves Iidel ja pühapäeval taas Kuressaares. Noortejooksu start antakse kesklinnas kell 10.30 ja põhijooksu start kell 11.

Kolme päeva jooksul läbitakse maratonidistants 42,125 km: 10 km; 16,125; 16 km.

Print Friendly, PDF & Email