Keskkonnateo tiitli pälvis Volare puhastamine (2)

Selle suve ja sügise alguse Keskkonnategudeks nimetati 35 aastat tagasi Saaremaa lähistel uppunud kaubalaeva Volare keskkonnaohutuks muutmine ning SA Virumaa Muuseumid otsus, mis lubab taas Eesti vanima rahvuspargi südames – Palmse pargis – kõigil loodussõpradel tasuta jalutada.

Eelmisel aastal tehtud keskkonnaohu hindamise uuringuga leiti, et uppunud nn Kreeka laev Volare kujutab endast ohtu keskkonnale, kuna selle kütusetankid on avatud keskkonnamõjudele. Suve lõpul likvideerisid Tuukritööd OÜ tuukrid reostusohu, millega likvideeriti suur oht Saaremaa randadele.

206 399 eurot maksma läinud töid alustati pärast seda, kui 39 000 eurot maksnud uuring kinnitas vraki keskkonnaohtlikkust, millest Saarte Hääl oli varem korduvalt kirjutanud, kuid mida esialgu ei tahtnud keegi tõe pähe võtta.

Suve ja sügise alguse Keskkonnaämbriteks kuulutas Eesti looduskaitse selts rahandusminister Sven Sesteri mõtteavaldused vajadusest riigimetsa majandamise keskus äriühinguks muuta ning tema ettepaneku kaaluda taas Rail Balticu trassi rajamist läbi Nabala-Tuhala looduskaitseala.

 

Print Friendly, PDF & Email