Valjala rahvamaja tähistab 65. sünnipäeva

Valjala rahvamajas tähistatakse reedel 65 aasta möödumist päevast, mil rahvamaja pidulikult avati.

Valjala kultuurijuhi Karin Šuprudko sõnul juhatavad õhtu sisse kohalikud taidlejad. Seejärel mängib tantsuks ansambel Nukker Kukeke Tartust. Lisaks muusikalistele ja tantsulistele numbritele pakutakse sünni­päevatorti ja kohvi.

Pika ajalooga rahvamajal on aastate jooksul olnud mitmeid juhatajaid. Neist viimane, Viktor Martel, oli rahvamaja direktor ja juhataja lausa 25 aastat. Praegu koordineerib rahvamaja tööd 2013. aasta lõpus valla kultuurijuhina tööle asunud Karin Šuprudko.

Tema sõnul on maja tihedas kasutuses. “Ainult reede, laupäev ja pühapäev on sellised päevad, kuhu me mahutaks ringitegevust veelgi,” lisas ta. Rahvamajas teevad proove segakoor Waldia, sega- ja naisrahvatantsurühmad, kohalik bänd ning kohe alustavad ka kõhutantsijad. Lisaks toimetavad rahvamajas kitarriring ja kandlekoor ning toimuvad ka fitnessitreeningud.

Iga päev võib rahvamajas kohata ka noori. Nimelt tegutseb maja teisel korrusel noortekeskus.

“Nendel on siin pannkoogiõhtud ja mängudeõhtud, meisterdavad ja õmblevad ja nõnda edasi,” kirjeldas Karin Šuprudko noorte tegutsemist, mida korraldab valla noorsootöötaja Sille Lapp.

Kultuurijuht lisas, et käima on läinud ka kinoõhtud. “Järgmisel nädalal linastub Valjala rahvamajas näiteks “Roukli” ja ülejärgmisel teine uus eesti film “Moest väljas”. “Eesti filmid on meil päris populaarsed,” märkis Šuprudko.

Kokkuvõttes on noor kultuurijuht rahvamaja olukorraga rahul. “Sisseelamisaeg on mul olnud päris pikk, aga arvan, et läheb järjest paremini. Meil on majas kogu aeg tegevust ja uusi mõtteid tuleb ka pidevalt,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email