Saaremaa osaleb puitehitise konkursil kahe hoonega

Eesti metsa- ja puidutööstuse liidu korraldatud “Aasta puitehitise” konkursil osaleb 57 kandidaadi seas kaks puitehitist Saare maakonnast – Nasva klubi ja Uuemõisa puhkemaja Kesselaiul.

“Saaremaalt on sel korral võistlustules vähe kandidaate, kuigi Saaremaa on meil muidu olnud väga tublisti esindatud,” ütles “Aasta puitehitise” võistluse korraldaja, Eesti metsa- ja puidutööstuse liidu projektijuht Anni Martin. “Tundub, et praegu oli lihtsalt väike paus, ja loodame, et järgmisel aastal tuleb jälle.”

Viimasel kümnel aastal on “Aasta puitehitise” konkursi peaauhind tulnud Saare maakonda kahel korral: 2014. aastal pälvis tiitli Eikla küla seltsimaja ja 2010. aastal arhitekt Mihkel Tüüri suvemaja Muhu saarel.

Kui varasematel aastatel on “Aasta puitehitise” võistlusel domineerinud elamuehitusega seotud ehitised ja väikevormid, siis sel aastal on üle poole esitatud objektidest avalikud ja pigem ettevõtlusega seotud hooned – puitehitised on Eestis järele jõudmas euroopalikele trendidele.

Anni Martin ütles, et kuna preemia läheb arhitektile, siis 80% juhtudest on kandidaadid arhitektide endi esitatud. Tänavusel konkursil osalevad puitehitised pärinevad aastaist 2009–2015.

“Aasta puitehitis 2015” võistluse tulemused kuulutatakse välja 25. novembril Nordea kontserdimajas toimuval rahvusvahelisel puitarhitektuuri konverentsil “Puit – homse elukeskkonna võti”.

Print Friendly, PDF & Email