Rallinädal: joobnud juhid ja alaealised (1)

Rallinädalal tabati Saaremaal 20 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti, neist 19 nädalavahetusel. Neljal juhul alustati kriminaalmenetlust ja 16 juhti sai kaela väärteomenetluse. Alkoholijoovet kontrolliti nädalavahetusel 3237 juhil.
Ralli nädalavahetusel tabati ka kaheksa alkoholi tarvitanud alaealist, nendes enamik Kuressaare linnas. Algatati ka üks väärteomenetlus täiskasvanu vastu, kes oli alaealisele alkoholi ostnud. Kainenema viidi nädala jooksul kümme inimest, nendest viis nädalavahetusel.
Nädala jooksul tabati maakonna teedel 75 kiiruseületajat, nendest 71 taas nädalavahetusel. Autoroolist tabati ka üks juhtimisõiguseta juht ja alkoholijoove tuvastati kahel jalgratturil.
Kuressaare politseijaoskonna patrulltalituse juhi Matis Siku sõnul oli politsei ralli ajal väljas väga suurte jõududega. Abiks oli Põhja prefektuuri üksus, samuti kolleegid Pärnu ja Hiiu maakonnast. “Võib-olla see ongi siis meie reaalsus, et inimesed rikuvad liiklusreegleid ka sellises olukorras, kus nad teavad, et politsei on väljas suurte jõududega,” nentis Sikk.
Laupäeval juhtus ka kaks liiklusõnnetust, mõlemad joobnud juhiga.
Mustjala vallas Võhmal juhtis 1960. aastal sündinud purjakil mees mopeedi ja kukkus. Vigastada saanud mees viidi haiglasse kontrollimisele.
Kuressaares Tehnika tänaval tagurdas sõiduauto otsa peateel liikunud sõidukile. Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud. Kuna ebaõnnestunult tagurdanud juhil tuvastati aga joobeseisund, toimetati ta arestikambrisse.

Print Friendly, PDF & Email