Kunsti näitusmüük Kuressaare linnateatris

 

Kunstinäitusi on Kuressaares palju ja põhimõtteliselt võib tõsine kunstihuviline autoriga kokku leppida ja igalt väljapanekult mõne töö ära osta.

 

Päris müüginäitusi on meil harva. 1. detsembrini on Kuressaare linnateatri sinises ja valges saalis just kunsti müüginäitus “Naised meie elus”.

Tagasihoidlikult tundmatuks jääda sooviv Saaremaa kunstikoguja on müüki toonud valiku tuntud eesti autorite maale ja graafikat. Esindatud on Evald Okas, Epp Maria Kokamägi, Tõnis Vint, Ilmar Torn, Valdur Ohakas, Leonhard Lapin, Raul Meel, Jüri Arrak ja mitmed teised.

Kogu omaniku sõnul sai tema kunstihuvi alguse juba hulk aastaid tagasi.

“Mingil nõukaaegsel üleilmse rahu fondi raha kogumise üritusel õnnestus mul soodsalt soetada Evald Okase graafiline leht,” meenutab ta.

“Sellel suuremõõdulisel taiesel on kujutatud kaks naist, üks valges, teine mustas – nii nagu eluski tihti on. See ärgitas mõtteid. Üsna pea kingiti mulle Epp Maria Kokamägi akvarell, sellel kujutatud jällegi kaunis naine.

Nii läkski asi käima, hakkasin teadlikult naisi kujutavaid taieseid koguma. Jäin kindlalt Eesti oma kunstnike juurde ja püüdsin soetada rohkem tunnustatud kunstnike töid. Peab ütlema, et kõik tunnustatud kunstnikud on oma töödel kujutanud naisi või ka puhtalt akte loonud.”

Kollektsionääri kogus on mitmeid graafilisi lehti Tõnis Vindilt, kelle kujutatud idamaised naised mõjuvad väga inspireerivalt.

“Minu suur lemmik on Jüri Arrak, kelle kindla suunitlusega allegoorilised teosed on väga köitvad. Epp Maria Kokamägi teosed tunduvad perioodiliselt suhteliselt sarnased, ometi on need huvitavad ja hinnatud,” räägib kunstikoguja.

Aga miks ikkagi selline müüginäitus?

“Kuna olen oma kunstikoguga jõudnud nii kaugele, et kõik ei mahu enam koduseintele ära, tuleb osa kunsti pakkuda teistele huvilistele. Samas, endal on ka huvitavam uusi töid jällegi juurde muretseda.”

Eesti tuntud autorite tööd on kunstiturul suhteliselt kallid. See on ka mõistetav – kunstisõbrad hindavad meie parimaid kunstnikke.

Samas on linnateatris avatud näitusmüügil olevate teoste hinnad madalamad kui Tallinna kunstigaleriides, rääkimata oksjonitest.

Näitust “Naised meie elus” saab Kuressaare linnateatris vaadata kassa lahtioleku aegadel, ostuhuvi korral palutakse ühendust võtta eurolind@solo.ee.

Print Friendly, PDF & Email