JUHTKIRI: Saaremaa hingab rallirütmis

Üks aasta tippüritusi on käes – eile Kuressaare südalinnas avatud Saaremaa ralli on mere tagant kohale meelitanud suviselt palju rahvast. Keda köidavad võimsate mootoritega võimsad masinad, kes on saarele tulnud eelkõige melu pärast. Igaühele oma. Kui rallipisik veres, ei ole siin mingit vahet, oled sa noor või vana, mees- või naissoost.

Päikeseline – mis sest, et nädalatagusega võrreldes krõbekülm ilm rõõmustab ilmselt nii suurürituse korraldajaid kui ka publikut.

Aastakümnete pikkuse traditsiooniga Saaremaa ralli olulisust ei saa alahinnata – see ettevõtmine on tuntud ja tunnustatud ka väljaspool Eestit. Saaremaa teid on oma võimsate sõidukitega mõõtnud nimekad tegijad nii Eestist, Soomest, Venemaalt kui mujaltki.

Samuti ei saa mööda sellest, kui oluline on turismihooaega lõpetav ralli maakonna majandusele – toob see üritus ju meie majutus- ja toitlustusasutused ning kauplused pärast suve taas korraks rahvast täis. Kui viimse rallika mootorimürin on vaibunud, algab taas vaiksem aeg.

Print Friendly, PDF & Email