Parim Mälgu lugeja tuli Kihelkonna koolist

Lümanda põhikoolis toimunud ettelugemispäeval “Loeme August Mälku” osales 13 lugejat kuuest koolist. Parimaks Mälgu lugejaks tunnistati Katrin Kurvits (juhendaja Anu Liik) Kihelkonna koolist. Toodi välja tema lugemise ilmekust, pauside tegemist tekstis ja intonatsiooni, ütles Saarte Häälele Lümanda põhikooli huvijuht Reet Laht.

Lisaks Lümanda põhikoolile ja Kihelkonna koolile olid esindatud Salme ja Kärla põhikool ning Kuressaare ja Orissaare gümnaasium. Eripreemiad said Liisu Lilles (Lümanda, juhendaja Pille Jõgi), Eliis Raaper (Salme, juh Tea Merivald), Martin Mägi (Orissaare, juh Maret Aardam) ja Iris Piirsalu (Lümanda, juh Pille Jõgi). Laureaatideks valiti Uku Pokk (Orissaare, juh Maret Aardam), Lotta Meet (Kuressaare, juh Eve Tuisk) ja Kristin Himmist (Lümanda, juh Liia Raun).

Auhinnad, milleks olid August Mälgu teosed, pani võitjatele välja MTÜ Lümanda Muuseum. “Tõelised rariteedid aastatest 1940–1970,” tõdes Reet Laht. Lümanda põhikool omalt poolt andis auhinnaks õpik-tööraamatu “Lapsepõlvemaa”.

Žüriis olid Urmas Lehtsalu, Helle Kesküla ja Ene Kallas. Hinnati lugejate emotsioone, ilmekust ja oskuslikku häälekasutust ning jälgiti ka esitatud teksti mõistmist ja suhtlemist publikuga.

Ettelugemiskonkurss toimus teist korda ja traditsiooni kavatsetakse jätkata. “Kindlasti jätkame traditsiooni tähistada August Mälgu sünniaastapäeva analoogse üritusega, aga mitte igal aastal, vaid ikka juubeliaastatel,” täpsustas Laht.

Ettelugemispäeva tegid eriti meeldivaks koolikokk Kati Lindau küpsetatud pirukad, märkis Reet Laht veel.

Ettelugemispäevale olid võistu lugema oodatud Saare maakonna koolide 4.–9. klasside õpilased.

Print Friendly, PDF & Email