Valjala ja Leisi pensionärid kohtusid tuulikumäel

Foto: Irina Mägi

Foto: Irina Mägi

Eile said Angla tuulikumäel kokku Leisi ja Valjala valla pensionärid. Kahe valla peale kokku üle 70 inimese.

Kõigepealt tehti Angla tuulikumäel väike tutvumisringkäik, seejärel asuti tegutsema töötubades. Kes valmistas kaardi, kes voolis võinoa, kes viltis ning allkorrusel dolomiiditöökojas oli võimalik oma nimi või soovi korral ka joonistus dolomiitplaati treida.

Pärsama kultuurimaja juhataja ja ettevõtmise korraldaja Aina Tomson ütles, et selline eakate üritus  toimus neljandat korda. Varem on pensionärid kokku saanud Pärsamal ja Valjalas. Sedakorda tulnud ta aga mõttele, et Leisi vallas on ju selline kena koht nagu Angla pärandkultuurikeskus, kus parasjagu kestab leivanädal.

Tema sõnul oli seekordne kokkusaamine omanäoline ka seetõttu, et inimesed said ise oma kätega midagi teha ja kuna Valjala rahvas polnud varem pärandkultuurikeskuses käinud, oli see neile topeltrõõm. Muusikalist meelelahutust pakkus memmede laulu-tantsurühm Pärsama Muigud.

Kokkusaamise lõpuks söödi ühiselt lõunat. Sedakorda pakuti lõunaks Angla tuulikumäe perenaise Anu Noore retsepti järgi tehtud Angla tuulikumäe kartuli-kruubiputru maasuitsulihaga.

Print Friendly, PDF & Email