Muhu veinitalu pere avab Magusa Augu

Teist hooaega Muhus tegutseva veinitalu pererahvas avab novembri teises pooles Tallinna vanalinnas Pühavaimu tänaval uue veinirestorani – Luscher & Matieseni veinirestorani Magus Auk.

Luscher & Matieseni peremees Peke Eloranta ütles, et uus veinirestoran on tegelikult Muhu restorani väike talvine käepikendus. “Pakume seal kõrge kvaliteediga toitu. Meie kokk Juuso Penttinen on suurte kogemustega ja töötanud mitmes Michelini tärnidega restoranis,” märkis Eloranta. Mullu suvel oli Juuso ametis ka Muhu veinitalu restoranis Muhk.

Magusas Augus plaanitakse kindlasti tutvustada roogade ja jookide kaudu ka Muhu saart ja Saaremaad ning kasutada võimalikult palju saarte tooraineid. Praegu otsitaksegi tarnijaid, eriti liha osas. “Tahaksime kindlasti pakkuda Muhu ja Saaremaa liha. Erinevat, kaasa arvatud ulukiliha,” kinnitas Eloranta.

Miks on aga uue veinirestorani nimi Magus Auk? Peke Eloranta selgitas, et Luscher & Matiesen on n-ö lugude rääkimise ettevõte ning läbi nende lugude tutvustatakse Eesti joogikultuuri. Restorani kaudu pajatatakse aga lugu Eesti veinikultuuri sünnist.

“Nimi tuleb sellest, et saja sammu kaugusel kohast, kus me restorani avame, oli aastal 1436 Eesti esimene veinikelder ja -kauplus,” avaldas Eloranta.

See veinikelder sai hüüdnimeks Magus Auk ja selgi oli oma põhjus. “Üle tee asus Pühavaimu kirik ja tihtilugu oli nii, et naised läksid kirikusse, aga mehed “kukkusid” sinna veinikeldrisse. Sellest see hüüdnimi Magus Auk tuligi,” rääkis Peke Eloranta. Seda lugu oma restoranist klientidele pajatada soovitaksegi.

Lisaks kavatsetakse restoranis suurt rõhku panna magustoitudele ja muidugi veinile, eriti dessertveinidele. “Nii me selle Magusa Augu teemegi,” sõnas Eloranta.

 

Print Friendly, PDF & Email