Loodusest inspireeritud näitus Raegaleriis (1)

Täna kell 16.30 avab Kuresaare Raegaleriis oma isiknäituse Kristiina Pärk (Paumo), kes praegu elab Saaremaa väikekülas.

Kristiina Pärk sündis 10. detsembril 1971. aastal Tallinnas kunstnike perekonnas. Tema meelisteema on loodus ja ta on ka suurepärane portretist. Raegaleriis avataval näitusel “Kaktused & kadakad” on väljas suureformaadilised söe- ja pastelljoonistused, mis on inspireeritud maadest – Hispaaniast ja Eestist –, kus kunstnik on elanud.

Saaremaa on Kristiina jaoks oluline olnud juba lapsepõlvest. Nende pere mitmed suvedmöödusid Karujärve ääres Paikülas. “Saarele oli raske pääseda, pidi olema luba ja seda sai pikisilmi oodatud. Suved on meelde jäänud päikeselistena, linnalapsele põneva maaolustikuna. Kadakased karjamaad ja soe merevesi,” meenutas Kristiina Pärk. Ta lisas: “Olgem ausad, kaktustel ja kadakatel on palju ühist.”

Kristiina Pärk lõpetas 1990. aastal Tallinna Pelgulinna gümnaasiumi kunstiklassi ja 2005. aastal Eesti kunstiakadeemia vabade kunstide teaduskonnas maalierialal. Samal aastal sai ta Erasmuse stipendiumi, õppimaks Hispaanias Valencia polütehnilisse ülikooli kaunite kunstide osakonnas. Aastatel 2005–2012 elas Pärk Hispaanias.

Lii Pihl


  • Näitus “Kadakad ja kaktused” on Raegaleriis avatud 10. novembrini.
Print Friendly, PDF & Email