Julmur pakkis kassid kilekotti (8)

JÄID ELLU: Vaatamata õhukindlale pakendile õnnestus kassipoegadel ellu jääda.  ERAKOGU

JÄID ELLU: Vaatamata õhukindlale pakendile õnnestus kassipoegadel ellu jääda.
ERAKOGU

Kuressaarlane leidis oma värava tagant kilematerjalist kartulikotti pandud kinniteibitud pappkarbist kaks noort kassi.

Inimene, kel endalgi kodus kassid ja koerad, läks esmaspäeva õhtul vaatama, kelle või mille peale koerad hauguvad, ning avastas oma värava taha jäetud koti. Kotti pistetud karbist kassid leidnud, võttis ta ühendust Saaremaa lemmikloomade turvakodu vabatahtlikega, kes loomakesed oma hoole alla võtsid.

Turvakodu esindaja Edit Annusveri hinnangul on kaks emast kassipoega 4–5 kuu vanused. “Nende välimusest ja käitumisest on näha, et tegu ei ole tänava-, vaid kodukassidega,” tõdes ta. “Loomad on toidetud ning olid küll šokis ja hirmunud, aga sõbralikud. Nii suured tänavakassid nii sõbralikud ei ole.”

Annusveri sõnul ei mõista ta, kuidas loomad oma kaelast ära sokutanud inimene nii julmalt käituda sai. Tema hinnangul kvalifitseerub selle inimese tegu loomapiinamise alla. “Ma ei kujuta ette, mis oleks kassidest saanud, kui neid poleks nii ruttu leitud,” lausus Annusver. “Imestan, kuidas loomad selles üsna õhukindlas kotis üldse hingata said, ja pealegi oli tänane (eilne) öö jube külm.”

Annusver loodab, et julmal teol oli pealtnägijaid – toimus see ju ühel linna suurematest tänavatest – Pikal tänaval J. Smuuli tänavapoolses otsas.

“Ilmselt elab kasside sokutaja kusagil ümbruskonnas ja teab, et selles majas, mille juurde ta oma kassid jättis, peetakse kasse ja koeri,” rääkis Annusver. “See ei anna talle aga õigust oma loomad süüdimatult sinna värava taha maha jätta.”

Annusveri sõnul leidub ehk neidki, kes on kotti pistetud kasse varem kellegi kodus näinud. “Need kassid on ju üsna omapärase välimusega ja päris suured,” tähendas Annusver.

Ajutiselt karantiinipuuri pandud kassidele tehakse parasiiditõrje, nad vaktsineeritakse, kiibitakse ja hakatakse neile kodu otsima.

Praegu leiab lemmikloomade turvakodus peavarju palju kassipoegi ja noori kasse, pesakondi on toodud nii linnast kui ka maalt.

Annusveri hinnangul oli september turvakodu jaoks siiski hea kuu – kodu leidis 26 kassi. “Nii suur arv on rekord,” kinnitas Annusver. Kuue oktoobripäevaga on turvakodust võetud kaheksa kassi.

Print Friendly, PDF & Email