“Jänes Lontkõrv” etendub viimast korda Kuressaares

ŽESTIKULEERIMAS: Jänes Lontkõrva (Kalle Kadarik, vasakul) ema (Tiia Marist) ei jaga poja entusiasmi.  IRINA MÄGI

ŽESTIKULEERIMAS: Jänes Lontkõrva (Kalle Kadarik, vasakul) ema (Tiia Marist) ei jaga poja entusiasmi.
IRINA MÄGI

Saaremaa teatri lastelavastus “Jänes Lontkõrv” etendub homme Kuressaare linnateatris viimast korda. Üldse kokku on Saaremaa teater seda lastetükki mänginud 30 korda nii mitmel pool Saaremaal kui kaugemalgi.

MTÜ Saaremaa Teater juhatuse esimees Elli Tänavots ütles, et 30 korda lastelavastuse kohta, kus on nii palju tegelasi, on hästi mängitud. Seetõttu otsustatigi, et “Jänes Lontkõrva” rohkem suure publiku ette ei tooda. Küll on aga võimalik, et tulevad veel mõned tellimusetendused, märkis Tänavots. Väljateenitud puhkusele saadetava “Jänes Lontkõrva” asemele tuleb aga uus lastele mõeldud tükk. “Saladuskatte all võib öelda, et on tulemas uus lastelavastus, järgmise aasta alguses, loodame,” lausus Tänavots.

“Jänes Lontkõrva” tegevuspaik on mets, kus kõnnib üks jahimees. Tal tuleb aga uni peale ja nii viskab ta ennast pikali ja jääb magama. Nimitegelane korjab püssi üles ja mõtleb, et hakkab sellega metsade valitsejaks. “Alguses nii lähebki, ta tõstab rebase kodust välja ja teeb hundile säru,” rääkis Tänavots. Õpetliku sisuga lugu jõuab aga lõpuks ikkagi nii kaugele, et jahimees saab oma püssi tagasi. Lavastus kestab umbes tund aega.

Väino Uibo lavastatud “Jänes Lontkõrv” põhineb Sergei Mihhalkovi muinasjutt-näidendil “Ninatark-Jänku”. Esietendus oli eelmise aasta veebruaris. Rollides on Kalle Kadarik (jänes Lontkõrv), Tiia Marist (jänes Lontkõrva ema), Anneli Sirel (küülik), Virgo Neemre (hunt), Merike Meriloo (metsajäneste emand), Lea Kuldsepp (jahimees), Maarjus Kupits (metsajäneste perepoeg), Krista Kütt (rebane), Juhan Nemvalts (metsajäneste isajänes) ja Kersti Sepp (metsajäneste tütar).

Print Friendly, PDF & Email