SÜG-i kirbukal jagus leidmis- ja kauplemisrõõmu

Mihklikuu viimasel päeval, toimus Saaremaa ühisgümnaasiumis kirbuturg, kus nii mõnigi õpilane leidis üles oma eelmisel õppeaastal kadunud eseme.

Kooli huvijuhi Triin Vallsalu sõnul polnud siiski tegu turuga selle sõna otseses tähenduses. “Neid, kes siia oma esemeid müüma tulid, oli vaid mõni,” selgitas ta. “Peamiselt oleme siia välja pannud need asjad, mis on eelmisel õppeaastal leitud kas koolimajast või selle vahetust ümbrusest. Need asjad on meie oma õpilased koolipäeva melus lihtsalt kas maha unustanud või siis kaotanud.”

Ühisgümnaasiumi sügiskirbukal võisid osaleda kõik kooliga vähegi seotud inimesed –õpilased, õpetajad, lapsevanemad. “Inimesi on siia ikka jagunud,” märkis Vallsalu. “Näiteks üks õpilane, kes siia oma asju müüma tuli, sai kraamist kiiresti lahti ja on juba lahkunud. Nii mõnigi lapsevanem ja õpilane on aga südamest rõõmustanud, et päevavalgele tuli ese, mida oli juba lootusetult kadunuks peetud. Seega on emotsioone olnud piisavalt.”

Kes kirbukalt oma eseme üles leidis, sai selle loomulikult kohe tagasi. Kes aga kodust oma esemed sõna otseses mõttes turule tõi, müüs need soovijatele raha eest maha. Koolist leitud esemed, mis üleeilsel kirbuturul nõudluseta jäid, antakse Humana poele.

Print Friendly, PDF & Email