Muuseum otsib vana pabertapeeti (1)

Saaremaa muuseum otsib Aavikute majamuuseumi, kus praegu käivad renoveerimistööd, nõukogudeaegset või vanematki pabertapeeti.

“Me otsime sellist vanamoodsat tapeeti, mis sobib vanadesse tubadesse,” ütles Saaremaa muuseumi direktor Endel Püüa. Tapeet hakkab katma nelja toa ja esiku seinu, nii et kokku läheks vaja viit partiid. Püüa sõnul peaks ühe partii suurus olema keskeltläbi viis rulli. “Võiks olla sellise kribuma mustriga,” märkis direktor.

Ta lisas, et ära ei põlata ka lillelisi tapeete, kuid sellisel juhul oleks parem, kui lillemotiivid ei oleks väga massiivsed. Värvieelistusi muuseumil ei ole.

Juhul kui kellelgi peaks kodus säärast vana pabertapeeti piisaval hulgal olema ja ta soovib selle muuseumile anda, võib tapeedi viia lossihoovi muuseumi kantseleisse. Püüa sõnas, et vajadusel tullakse muuseumist ka tapeeti üle vaatama.

Print Friendly, PDF & Email