Nutiorienteerumine linnas

HUVITAV: Orienteerumine oli väheke teistmoodi. ERAKOGU

HUVITAV: Orienteerumine oli väheke teistmoodi.
ERAKOGU1

Ühel ilusal pühapäeval, 27. septembril käisid Kärla ja Lümanda noored Kudjape tervisepargis, et mängida strateegiamängu “100 mölki”.

Esialgsete plaanide kohaselt pidi mõlema kooli 4.–5. klassist tulema kuus õpilast. Nimekirjad olid varem kokku pandud ja buss tegi oma ringi, et lapsed peale korjata. Kuigi Lümandast jäi üks laps tulemata, siis probleemi sellest ei tekkinud, sest Kärlal juhtus üks poiss just õigel ajal õiges kohas olema ning juhuslikult oli tal ka huvi nutiorienteerumisest osa võtta. Lisaks võtsid mängust osa Kuresaare gümnaasiumi ja Saaremaa ühisgümnaasium noored.

Kudjape tervisepargi juures ootas meid juba firma 360 Kraadi esindaja ning kui võistkonnad olid kokku pandud ja mängureeglid selgitatud, mindigi rajale. Mängu mõte on see, et 100 minuti jooksul tuleb koguda võimalikult palju punkte, mida saab küsimustele vastates. Kõik noored said osalemise eest tänukirja, esikohale tulnud võistkond sai kommikarbi ja teise koha eest anti auhinnaks torusallid. Kärla ja Lümanda segavõistkond Nuputajad sai eriauhinnaks ka torusallid – nemad läbisid kõige pikema distantsi, mis oli veidi üle 7 km.

Enne kojusõitu tehti suu magusaks õunakoogi ja teega. Ilm oli sügiseselt super ja noored said korraga olla nii looduses kui ka nutimaailmas.

Deisi Klaas

 

Print Friendly, PDF & Email