Saaremaa tööstus-automaatika tehas käivitub oktoobris (3)

karel kask
Norra elektroonikatootja Nordic Automation Systems AS-i tütarettevõtte NAS Electronics’i 300 000 eurot maksma läinud tootmishoone on valmis ja ettevõte kavatseb oktoobri lõpus täismahus tootmist alustada.

“Tehase ruumid on valmis, uhked ja uued. Puudu on veel kollektiiv, kelle loodame leida oktoobri jooksul, sest tootmine ja müük peab käima minema oktoobri lõpus või novembri alguses,” ütles emafirma müügijuht Karel Kask (fotol) BNS-ile.

Kask rääkis, et praegu vormistab ettevõte esimesi koostöölepinguid välisfirmadega, kes on demotooted kätte saanud ja nendega rahule jäänud. “Lisaks on meil alfa test-kliendid, kes teenuse eest ei maksa, küll aga annavad väärtuslikku tagasisidet, et viia meie toodetesse sisse vastavad parandused,” selgitas Kask.

Saaremaa tehas hakkab esialgu tootma tööstusautomaatika lahenduste komponente ja pakkuma klientidele õhk- ja elektritööriistade monitoorimise võimalust. 2016. aasta alguses lisandub ka sisepõlemis- ja akutööriistade andurite tootmine. “Lahendused on väga spetsiifilised ja meie poolt nullist arendatud,” ütles Kask.

Kase sõnul kohtuvad nad oktoobri keskel Norra esimeste klientidega, kelle seas on mitmeid nimekaid ettevõtteid.

Karel Kask tõi välja, et Nordic Automation System AS laienes Saaremaale, kuna Norra emaettevõtte asutajad on Saaremaaga tihedalt seotud ja Saaremaal leidub palju vastava kvalifikatsiooniga inimesi. Tehas loob esialgu juurde 10–12 uut töökohta.

Kask ütles, et tõenäoliselt tuleb selle aasta käive madal, aga 2016. aasta prognoositav müügitulu on orienteeruvalt 500 000 eurot.

Print Friendly, PDF & Email