JUHTKIRI: Tõusva päikese maa

Kui palju me teame teisel pool maakera asuvast Jaapanist? Paljudele meist seostub see nimi eelkõige selle kauge riigi autotehaste toodangu, kodutehnika ja telefonidega. Teame, et jaapanlased kirjutavad hieroglüüfides ja sealne traditsiooniline rõivas on kimono.

Paljud meist on maitsnud sushit, mõned oskavad valmistada ikebanat, mõned valdavad tõusva päikese maalt pärit võitluskunste. Suuresilmsed anime-tegelased naelutavad ekraani ette eelkõige lapsi ja noori.

Ometi pole seda just palju, mida nii-öelda tavaline inimene sellest kaugest riigist teab. Ei kuulu Jaapan ka eestlaste seas populaarsemate reisisihtkohtade hulka. Seda enam tasub tutvumisvõimalusest kinni haarata, kui see kauge maa sulle lausa koju kätte tuleb. Nii nagu eilsel Jaapani päeval Kuressaares, kus uute teadmiste ja oskuste võrra sai rikkamaks mõnigi saarlane.

Print Friendly, PDF & Email