JUHTKIRI: Karmid ajad

Järise küla elanike mure on mõistetav. Kes see ikka tahaks, et nende külla hakataks vedama kardetud haigusesse lõpnud loomade korjuseid. Omaette küsimus on aga see, kui palju külaelanike pöördumist ja valla seisukohta üldse arvesse võetakse. On ju teada, et mandril taolised protestid suuremat tulu ei toonud.

Eelkõige jääb aga loota, et vajadust matmispaikade järele ei tekigi ja sigade katk saarel võimust ei võta. Juhul kui ikkagi peaks tekkima vajadus suurem hulk lõpnud sigu maha matta, siis loodetavasti on valitud kohad tõepoolest sobivad või õigemini öeldes, halbadest variantidest kõige vähem halvad. Neile, kelle lähedusse katku puhkemise korral sead maetakse, on see aga ilmselt üsna nõrk lohutus. Pole ju ilmselt olemas paika, kus sigade matmisega ei kaasneks keskkonnale absoluutselt mitte mingit ohtu.

Kriitiline olukord tingib aga kriitilised meetmed. Näiteks on ka RMK teatanud, et nad jätavad plaanitud suurjahi Saare maakonnas ära ja soovitavad ka kõigile seenesõpradele metsa mitte minna.

Print Friendly, PDF & Email