Valjala laat kogus ligi kolmsada eurot (1)

LAADAMELUS: esiplaanil ostab õpetaja Andre Kuntsel. Müüb lapsevanem Annika Reino. JANE TREIMA

LAADAMELUS: esiplaanil ostab õpetaja Andre Kuntsel. Müüb lapsevanem Annika Reino.
JANE TREIMA

Kui varasematel aastatel on Valjala põhikooli õuel toimunud mihklipäevalaadaga saadud tulu üle saja euro, siis seekord koguti järjekorras viienda heategevusliku üritusega rekordilised 294 eurot.

 

“Laat läks igati korda,” rõõmustas laada peakorraldaja, Valjala põhikooli hoolekogu esimees Tea Pajula. Ta lisas, et eriti hea meel oli sellest, et ostjaidki oli seekord palju. “Loodan, et kõik jäid rahule. Nii need, kes müüsid, kui ka need, kes ostsid. Ka ilm oli suurepärane.”

Osa loteriiga saadud tulust annetatakse fondi MTÜ Meie Laste Tuleviku Heaks, teine osa sellest läheb laadaga seotud konkursside auhinnafondi. Lisaks kogusid Valjala põhikooli 9. klassi õpilased oma initsiatiivil korraldatud loteriiga üle 90 euro, mida kasutatakse kevadel koolilõpureisi tarbeks.

Kahe tunni jooksul said laadamelust osa kõik soovijad. Kaubavalik oli traditsiooniliselt mitmekesine ja kirju. Oli küpsetisi, kooke, hoidiseid, käsitööd, ehteid, taimi, puid, õnnekive, koduleiba jpm. Nii mõnigi õpilane oli mõelnud välja originaalse, kuid naljaka lahenduse. Nutikas kuuenda klassi poiss Kiur-Juhan Lapp oli teinud näiteks sildi, mille lugemise eest küsis väikest tasu. Kes luges, sel polnud muud, kui tuli annetada.

Esmakordselt avanes laadalistel võimalus tutvuda kohaliku taluniku Kaido Kirstu moodsa põlluhiiglase – viljakombainiga.

Nagu eelnevatelgi aastatel, tekkis järjekord õnneloosis, kus toimetasid entusiastlikud lapsevanemad Pirgit Nuut ja Angela Mäeots. Laadapilte, mille tarbeks oli võimalus ennast ka kostümeerida, tegi lapsevanem Kaia Latkin. Lustaka laadamelu lõi pillimees Ants Olesk oma suupilli- ja lõõtsalugudega. Müüjaid-ostjaid küsitles ja päeva juhtis kooli tugiisik Viktor Martel.

Rekordiline oli tänavu ka hoidiste konkursil osalenute arv. Magusate hoidiste arvestuses osutus rahva lemmikuks Helina Mäekivi õuna-alõtsamoos, teise koha sai Anneli Kaljuste Hõrk õunamoos ja kolmanda auhinnalise koha Karle Kuke Jõuluhõnguline õunamoos.

Soolastest hoidistest tõusis ülekaalukalt rahva lemmikuks Virve Aau tšillimoos Särts. Järgnesid Helina Mäekivi päikesekuivatud tomatid õlis, Madis Au Terav 2 ja Sirje Šuprudko suvikõrvitsamoos Kollane. Viimased hoidised kogusid hääli võrdselt.

Nunnukonkursi võitis ümmargune tšilli, mille oli konkursile esitanud Liina Lember. Teise koha sai Anna Maleena Kurise sarvedega tomat.

Fond MTÜ Meie Laste Tuleviku Heaks toetab vähemkindlustatud lapsi, kas siis nende teatriskäike, laagreid või ekskursioone. Loteriid toetas AS Saaremaa Piimatööstus, samuti eraannetajad.

Print Friendly, PDF & Email