Toidupank ootab vabatahtlikke (2)

Kuressaare toidupank ootab oktoobri keskel toimuvatele toidukogumispäevadele appi vabatahtlikke.

 

16. ja 17. oktoobril toimuvatel üle-eestilistel toidukogumispäevadel on vabatahtlikud oodatud Kuressaare Rimisse, Kihelkonna mnt Säästumarketisse ja Saare Selverisse.

Reedel, 16. oktoobril korjatakse toiduaineid tähisega “parim enne” Kihelkonna Säästumarketis. Kell 12–15 kestvasse vahetusse oli eile pärastlõunase seisuga vaja kolme vabatahtlikku, kell 15 algavasse ja kella 18-ni kestvasse vahetusse aga nelja.

Laupäeval tegutseb toidupank Rimis ja Saare Selveris. Kummassegi on kell 12–15 kestvasse vahetusse tarvis kolme, kell 15–18 aga nelja vabatahtlikku.

“Seega oleks appi vaja kokku 21 inimest,” ütles Kuressaare toidupanga koordinaator, Nelikaare koguduse pastor Alur Õunpuu.

Tema sõnul peaks igas vahetuses töötama neli inimest. “Osa vabatahtlikest jagab flaiereid, kus on kirjas soovitavate toiduainete loetelu, osa seisab kaubakärudega kassade juures ja võtab vastu inimeste ostetud ja annetatud toidukaupa,” rääkis Õunpuu.

Headelt inimestelt saadud toit kogutakse kokku ja toidupank jagab selle allpool toimetulekupiiri elavatele peredele.

Vabatahtlikuks saab registreerida – nii ennast kui ka gruppe – internetileheküljel osale.toidupank.ee.


Toiduabi saajate ring laieneb

Oktoobri teises pooles jagab Kuressaare toidupank taas Euroopa Liidu toiduabi, mille saajate ring on varasemast laiem.

Toiduabi saajate hulka kuuluvad seekord lisaks toimetulekutoetuse taotlejatele vajaduspõhise peretoetuse saajad, samuti inimesed, kes peaksid toimetulekutoetust saama, ent kelle kohta on kohalik omavalitsus teinud vastavalt sotsiaalhoolekande seadusele otsuse toetust mitte maksta. Lisaks on EL-i toiduabi mõeldud neile toimetulekutoetuse taotlejatele, kes ei ole õigustatud toetust saama, kuid kelle sissetulek ületab kehtestatud toimetulekupiiri pärast eluasemekulude maha arvamist kuni 15 protsenti.

Alur Õunpuu sõnul saavad toiduabi ka kodutute öömajas viibivad inimesed. Abisaajate nimekiri pannakse kokku augustis või septembris toimetulekutoetust taotlenud ja vajaduspõhist peretoetust saanud inimestest.

Õunpuu andmeil kaalub toidupakk ühe pereliikme kohta ligi 18 kg ja ka sortiment on suurem. Pakk sisaldab kuivaineid, liha- ja kalakonserve, suhkrut, rapsiõli, rosinaid, šokolaadi ja purgisuppi.

Print Friendly, PDF & Email